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1.Imagen marcada / sin marcar Oliveira, M.F.; Oliveira, H.A.S.S.; Veloso, V.R.S.; Fernandes, P.M.; Oliveira Júnior, J.P. Influencia de relacoes Nitrogenio/Potassio na preferência para alimentacao e oviposicao de Bemisia tabaci (Genn.) biótipo B na cultura do tomateiro Agrociencia, 2009, v. 13, no. 1, p.19-26
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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2.Imagen marcada / sin marcar SALTON, J.C.; CARVALHO FABRÍCIO, A.; ZAGO MACHADO, L.A.; MELO FILHO, G.; URCHI, M.A.; OLIVEIRA, H.; BROCH, D.L.; FREITAS, P.L.; MUSSURY, R.M.; RICHETTI, A. Impacto ambiental de sistemas intensivos de produçao de graos e de carne bovina na regiao oeste do Brasil ln: Díaz Rossello, R. (Ed.). Siembra directa en el Cono Sur. Montevideo (Uruguay): PROCISUR, 2001. p. 43-53 (PROCISUR Documentos)
Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres.
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3.Imagen marcada / sin marcar BRITO, L.F; BERRY, D.; LARROQUE, H.; SCHENKEI, F.S.; CIAPPESONI, G.; O’BRIEN, A.; TORTEREAU, F.; UGARTE, E.; PALHIERE, I.; BAPST, B.; JAKOBSEN, J.; ANTONAKOS, G.; KOMINAKIS, A.; CLEMENT, V.; BRUNI, G.; LOYWYCK, V.; MASSENDER, E.; OLIVEIRA, H.R.; POSTA, J.; ASTRUC, J.M. Genetic evaluation systems and breeding programs in sheep and goats: an international perspective. Annual Meeting of the European Federation of Animal Science, 17., No. 26, 2020. Virtual Meeting 1-4 December, 2020. DOI: DOI: 10.3920/978-90-8686-900-8. p. 560
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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4.Imagen marcada / sin marcar LEMOS, M.V.A.; CHIAIA, H.L.J.; BERTON, M.P.; FEITOSA, F.L.B.; ABOUJAOUD, C.; CAMARGO, G.M.F.; PEREIRA, A.S.C.; ALBUQUERQUE, L.G.; FERRINHO, A.M.; MUELLER, L.F.; MAZALLI, M.R.; FURLAN, J.J.M.; CARVALHEIRO, R.; GORDO, D.M.; TONUSSI, R.; ESPIGOLAN, R.; SILVA, R.M.O.; DE OLIVEIRA, H.N.; DUCKETT, S.; AGUILAR, I.; BALDI, F. Genome-wide association between single nucleotide polymorphisms with beef fatty acid profile in Nellore cattle using the single step procedure. BMC Genomics, 2016, v. 17:213. Received: 19 November 2015 / Accepted: 23 February 2016 /Published: 9 March 2016
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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5.Imagen marcada / sin marcar CHIAIA, H.L.J.; PERIPOLLI, E.; DE OLIVEIRA SILVA, R.M.; FEITOSA, F.L.B.; DE LEMOS, M.V.A.; BERTON, M.P.; OLIVIERI, B.F.; ESPIGOLAN, R.; TONUSSI, R.L.; GORDO, D.G.M.; DE ALBUQUERQUE, L.G.; DE OLIVEIRA, H.N.; FERRINHO, A.M.; MUELLER, L.F.; KLUSKA, S.; TONHATI, H.; PEREIRA, A.S.C.; AGUILAR, I.; BALDI, F. Genomic prediction ability for beef fatty acid profile in Nelore cattle using different pseudo-phenotypes. Journal of Applied Genetics, 1 November 2018, volume 59, Issue 4, pages 493-501. Article history: Received: 15 May 2018 // Revised: 28 August 2018 // Accepted: 17 September 2018.
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  29/10/2019
Actualizado :  12/11/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  URRABURU, M.; AGUAYO, E.; ZOPPOLO, R.; SILVEIRA, A.C.
Afiliación :  MARIANA URRABURU BORDON, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; E. AGUAYO, Grupo de Postrecoleccio?n y Refrigeracio?n, Universidad Polite?cnica de Cartagena, Spain; ROBERTO JOSE ZOPPOLO GOLDSCHMIDT, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; A.C. SILVEIRA, Poscosecha de Frutas y Hortalizas, Departamento de Produccio?n Vegetal, Facultad de Agronom??a, Universidad de La Repu?blica, Uruguay.
Título :  Postharvest and functional behavior of some feijoa genetic materials. (Conference paper).
Fecha de publicación :  2018
Fuente / Imprenta :  Acta Horticulturae, 2018, no. 1194, pages 73-78.
Serie :  (Acta Horticulturae; 1194)
ISBN :  978-94-62611-90-0
ISSN :  0567-7572 (print) / 2406-6168 (electronic)
DOI :  10.17660/ActaHortic.2018.1194.12
Idioma :  Inglés
Notas :  In: Acta Horticulturae (ISHS) 1194: VIII International Postharvest Symposium: Enhancing Supply Chain and Consumer Benefits - Ethical and Technological Issues. Editors: F. Artés-Hernández, P.A. Gómez, E. Aguayo, F. Artés. Publication date: 4 april 2018.
Contenido :  ABSTRACT. Feijoa (Acca sellowiana (Berg.) Burret) is one of the most popular native Uruguayan trees whose functional characteristics have attracted the interest for commercial cultivation. The aim of this work was to evaluate the postharvest behavior of six genetic materials, identified as 95, 97, 98, 152, 153 and 154 from the Facultad de Agronomía and Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA, Uruguay) breeding program. Fruits harvested at two maturity stages (M1: not easily picked; M2: touch picking) were stored for 0, 15 and 30 days at 5°C and 95% relative humidity (RH) plus 7 days at 18°C (shelf life). Respiration rates and ethylene emissions were measured every 3 days, while flesh firmness, weight loss and total polyphenol content were evaluated at the end of the storage period and during shelf life. The respiration rate of all the genetic materials was around 27.6 mg kg-1 h-1 of CO2 during the storage period, while ethylene emission was maintained below 100 µL kg-1 h-1 without differences among maturity stages and genetic materials. Fruits harvested at the M1 stage were 40-60% more firm than fruits harvested at the M2 stage. Genetic materials identified as 95 and 98 had the highest firmness results, with values of 150.1 and 145.1 N (M1), 112.6 and 90.4 N (M2) at harvest and 28.8 and 17.4 N (M1) and 17.2 and 15.4 N (M2) after 30 days at 5°C + 7 days at 20°C, respectively. Average weight loss at the end of storage (30+7) was 14.7%. Fruits identified as mater... Presentar Todo
Palabras claves :  Ethylene; Firmness; Functional quality; Respiration.
Thesagro :  ACCA SELLOWIANA.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB102005 - 1PXIAP - DDPP/ACTA HORTICULTURAE/1194/2018
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