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Registros recuperados : 20 | |
1. |  | GIL, A. Manejo de los rodeos de cría de bovinos para carne en el Uruguay. ln: INIA TACUAREMBÓ. INIA TREINTA Y TRES. PROGRAMA NACIONAL OVINOS Y CAPRINOS. PROGRAMA NACIONAL BOVINOS PARA CARNE. Seminario de Actualización Técnica sobre Cría y Recría Ovina y Vacuna, Tacuarembó, 2002. Tacuarembó (Uruguay): INIA, 2002. p. 71-80 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 288)Biblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
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11. |  | Bonino, J.Casaretto, A.Mederos, A.Ferreira, G.Gil, A. Relevamiento epidemiológico de la prevalencia de footrot en ovinos del Uruguay ln: Mederos, A.; Ferreira, G.; Montossi, F.; Bonino, J.; Casaretto, A.; Scremini, P.; Gil, A. Estudios sobre footrot ovino en el Uruguay: relevamiento de su prevalencia, evaluación de las pérdidas productivas y económicas. Tacuarembó (Uruguay): INIA, 2001. p. 1-8 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 274)Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó. |
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13. |  | BONINO, J.; CASARETTO, A.; MEDEROS, A.; FERREIRA, G.; GIL, A. Relevamiento epidemiológico de la prevalencia de footrot en ovinos del Uruguay ln: Bemhaja, M.; Pittaluga, O., eds. 30 años de investigación en suelos de areniscas, INIA Tacuarembó. Montevideo (Uruguay): INIA, 2006. p. 195-205 (INIA Serie Técnica ; 159)Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó. |
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18. |  | REPISO, M.V.; OLIVERA, M.A.; HERRERA, B.; SILVA, M.; GUARINO, H.; NUÑEZ, A.; OSAWA, T.; FERNÁNDEZ, L.; BAÑALES, P.; GIL, A. Prevalencia de las enfermedades que afectan la reproducción de los bovinos para carne en el Uruguay. ln: INIA TACUAREMBÓ. INIA TREINTA Y TRES. PROGRAMA NACIONAL OVINOS Y CAPRINOS. PROGRAMA NACIONAL BOVINOS PARA CARNE. Seminario de Actualización Técnica sobre Cría y Recría Ovina y Vacuna, Tacuarembó, 2002. Tacuarembó (Uruguay): INIA, 2002. p. 57-69 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 288)Biblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
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19. |  | REPISSO, M.V.; GIL, A.; BAÑALES, P.; D'ANATRO, N.; FERNÁNDEZ, L.; GUARINO, H.; HERRERA, B.; NÚÑEZ, A.; OLIVERA, M.; OSAWA, T.; SILVA, M. Prevalencia de las principales enfermedades infecciosas que afectan el comportamiento reproductivo en la ganadería de carne y caracterización de los establecimientos de cría del Uruguay Montevideo (Uruguay): INIA, 2005. 42 p (Serie FPTA-INIA ; 13) Proyecto FPTA 085. Período de ejecución: 2000-2004.
Coordinadores del Proyecto: América Mederos (INIA Tacuarembó), Henry Durán (Supervisor de Área Producción Animal) y Guillermo Pigurina (ex Jefe del Programa Bovinos para Carne de INIA)Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres. |
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20. |  | CASTRO JANER, E.; SATO SCHUMAKER, T.T.; MARCONDES KLAFKE, G.; RIFRAN, L.; GONZÁLEZ, P.; NIELL, C.; NAMINDOME, A.; GIL, A.; PIAGGIO, J.; MARTINS, J.R.; MENDES, M.C.; MILLER, R.J. GARRAPATA: resistencia a Fipronil e Ivermectina en rodeos vacunos de Uruguay y Brasil Montevideo (UY): INIA, 2012. 69 p. (Serie FPTA-INIA; 35) "Proyecto FPTA 243 ""Adecuación de bioensayos para la determinación de resistencia de Boophilus microplus a fipronil e ivermectina, y verificación de resistencia cruzada entre ambas drogas"". Período de Ejecución: Dic. 2006-Nov. 2009"Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó. |
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Registros recuperados : 20 | |
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 | Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Tacuarembó. Por información adicional contacte bibliotb@tb.inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Tacuarembó. |
Fecha actual : |
11/11/2014 |
Actualizado : |
05/05/2020 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
Internacional - -- |
Autor : |
FONT I FURNOLS, M.; SAN JULIAN, R.; GUERRERO, L.; SAÑUDO, C.; CAMPO, M.M.; OLLETA, J.L.; OLIVER, M.A.; CAÑEQUE, V.; ALVAREZ, I.; DIAZ, M.T.; BRANSCHEID, W.; WICKE, M.; NUTE, G.R.; MONTOSSI, F. |
Afiliación : |
MARIA FONT I FURNOLS, IRTA-Centre de Tecnologia de la Carn, Monells (Girona), Spain; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; LUIS GUERRERO ASOREY, IRTA-Centre de Tecnologia de la Carn, Monells (Girona), Spain; CARLOS SAÑUDO, Facultad de Veterinaria, Zaragoza, Spain; M.M. CAMPO, Facultad de Veterinaria, Zaragoza, Spain; JOSÉ LUIS O. OLLETA, Facultad de Veterinaria, Zaragoza, Spain; MARÍAANGELS OLIVER, IRTA-Centre de Tecnologia de la Carn, Monells (Girona), Spain; VICENTE CAÑEQUE, SGIT-INIA Madrid, Spain; INMACULADA ALVAREZ, SGIT-INIA Madrid, Spain; MARÍA TERESA DÍAZ, SGIT-INIA Madrid, Spain; WOLFGANG BRANSCHEID, Institut for Meat Production and Market Research, Kulmbach, Germany; MICHAEL WICKE, Forschungs- und Studienzentrum fur Veredelungswirtschaft der Universitat Gottingen, Vechta, Germany; GEOFFREY R. NUTE, Division of Farm Animal Science, University of Bristol, Langford, United Kingdom; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Acceptability of lamb meat from different producing systems and ageing time to German, Spanish and British consumers. |
Fecha de publicación : |
2006 |
Fuente / Imprenta : |
Meat Science, Volume 72, Issue 3, March 2006, Pages 545-554. DOI: https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2005.09.002 |
DOI : |
10.1016/j.meatsci.2005.09.002 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Received 26 April 2005// Received in revised form 9 September 2005// Accepted 9 September 2005. Acknowledgements: We thank the AECI, INIA-Spain and INIA-Uruguay
for their financial support, the people of the different teamsand the Institute of Grassland and Environmental Research (Wales, UK) for their technical support. |
Contenido : |
In the present study German (DE), Spanish (ES) and British (UK) consumers acceptance of lamb from their own country compared to lamb from Uruguay (UY) was evaluated. Two-hundred consumers in each country evaluated tenderness, flavour and overall acceptability of four types of lamb, two from UY (light and heavy lambs aged 20 d) and 2 local (with two ageing times, 7 and 20 d). In each country 1.5 cm-thick slices of lamb were evaluated by previously selected consumers in controlled conditions. DE and UK consumers showed significantly (P < 0.05) different acceptability scores between samples, the lamb from heavier animals and aged 20 d being the most appreciated. On the other hand the majority of the ES consumers significantly (P < 0.05) preferred the meat from lighter lambs. Production systems, cultural aspects and consumption habits seem to affect the acceptability of the lamb to the consumers. |
Palabras claves : |
ACEPTABILIDAD DE LOS CONSUMIDORES; AGEING; CONSUMERS; LAMB; PRODUCTION SYSTEMS. |
Thesagro : |
CARNE. |
Asunto categoría : |
A50 Investigación agraria |
Marc : |
LEADER 02316naa a2200373 a 4500 001 1051561 005 2020-05-05 008 2006 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.meatsci.2005.09.002$2DOI 100 1 $aFONT I FURNOLS, M. 245 $aAcceptability of lamb meat from different producing systems and ageing time to German, Spanish and British consumers. 260 $c2006 500 $aArticle history: Received 26 April 2005// Received in revised form 9 September 2005// Accepted 9 September 2005. Acknowledgements: We thank the AECI, INIA-Spain and INIA-Uruguay for their financial support, the people of the different teamsand the Institute of Grassland and Environmental Research (Wales, UK) for their technical support. 520 $aIn the present study German (DE), Spanish (ES) and British (UK) consumers acceptance of lamb from their own country compared to lamb from Uruguay (UY) was evaluated. Two-hundred consumers in each country evaluated tenderness, flavour and overall acceptability of four types of lamb, two from UY (light and heavy lambs aged 20 d) and 2 local (with two ageing times, 7 and 20 d). In each country 1.5 cm-thick slices of lamb were evaluated by previously selected consumers in controlled conditions. DE and UK consumers showed significantly (P < 0.05) different acceptability scores between samples, the lamb from heavier animals and aged 20 d being the most appreciated. On the other hand the majority of the ES consumers significantly (P < 0.05) preferred the meat from lighter lambs. Production systems, cultural aspects and consumption habits seem to affect the acceptability of the lamb to the consumers. 650 $aCARNE 653 $aACEPTABILIDAD DE LOS CONSUMIDORES 653 $aAGEING 653 $aCONSUMERS 653 $aLAMB 653 $aPRODUCTION SYSTEMS 700 1 $aSAN JULIAN, R. 700 1 $aGUERRERO, L. 700 1 $aSAÑUDO, C. 700 1 $aCAMPO, M.M. 700 1 $aOLLETA, J.L. 700 1 $aOLIVER, M.A. 700 1 $aCAÑEQUE, V. 700 1 $aALVAREZ, I. 700 1 $aDIAZ, M.T. 700 1 $aBRANSCHEID, W. 700 1 $aWICKE, M. 700 1 $aNUTE, G.R. 700 1 $aMONTOSSI, F. 773 $tMeat Science, Volume 72, Issue 3, March 2006, Pages 545-554. DOI: https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2005.09.002
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