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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó.
Fecha :  24/10/2014
Actualizado :  04/11/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  CABRERA, M.C.; RAMOS, A.; BRITO, G.
Afiliación :  M.C. CABRERA, Depto. Producción Animal & Pasturas, Laboratorio Nutrición & Calidad de Alimentos, Facultad de Agronomía; Fisiología & Nutrición, Facultad de Ciencias, Universidad de la República, Uruguay; A. RAMOS, Depto. Producción Animal & Pasturas, Laboratorio Nutrición & Calidad de Alimentos, Facultad de Agronomía; Fisiología & Nutrición, Facultad de Ciencias, Universidad de la República, Uruguay; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay.
Título :  Selenium, copper, zinc, iron and manganese content of seven meat cuts from Hereford and Braford steers fed pasture in Uruguay.
Fecha de publicación :  2010
Fuente / Imprenta :  Meat Science, 2010, v. 84 no.3, p. 518-528.
ISSN :  0309-1740
DOI :  10.1016/j.meatsci.2009.10.007
Idioma :  Inglés
Contenido :  ABSTRACT. Tenderloin (T), eye of rump (E), striploin (S), eye round (ER), tri-tip (TT), rib-eye roll (RR) and three rib plate-flank on (RP) meat cuts were evaluated. Selenium contents ranged between 0.42 and 1.20 mg/kg wet tissue (wt) in Hereford (H) breed and between 0.49 and 1.3 mg/kg wt in Braford (B) breed. In H and B breeds, T, TT and RP, and TT and RP were the richest cuts in selenium, respectively. Copper contents ranged between 0.25 and 1.04 mg/kg wt in H, and between 0.19 and 1.09 mg/kg wt in B. In H breed, RP had significantly more Cu than ER, TT, and RR. In B breed, ER and RR show a significant lower Cu level in comparison to the other meat cuts. Zinc contents ranged between 23 and 72.7 mg/kg wt in H, and between 23 and 63.9 mg/kg wt in B. RP is the richest cut in Zn compared to the other cuts in the two breeds. Iron contents ranged between 16.4 and 48.2 mg/kg wt in H, and between 14.2 and 47.9 mg/kg wt in B. In H breed, RR shows a lower content compared to the other cuts, except RP and S. In B breed, RR had the lowest level of Fe compared to the other cuts, except RP and T. Manganese contents ranged between 0.05 and 0.17 mg/kg wt in H, and between 0.04 and 0.48 mg/kg wt in B. In H no differences were detected between cuts. In B breed, ER cut shows the highest level of Mn. © 2009 Elsevier Ltd. All rights reserved.
Thesagro :  BRAFORD; CARNE VACUNA; HEREFORD.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB100230 - 1PXIAP - DDPP/MEAT SCIENCE/2010
TBO100617 - 1PXIAP - DDPP/MEAT SCIENCE/2010

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1.Imagen marcada / sin marcar La Manna, A.Fernández, E.Mieres, J.Torres, I.Banchero, G. Efecto de la frecuencia de la suplementación con maíz en corderos consumiendo una pastura de trébol rojo en forma restringida. I. Performance y digestibilidad La Estanzuela, Colonia (Uruguay): INIA, 2003. p. 36-39 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 342) INIA La Estanzuela
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó.
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