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1.Imagen marcada / sin marcar BONNER, M.; PÉREZ, V.; DE BARBIERI, I. Extracción de muestras para el ensayo de resistencia a la tracción de mechas. Montevideo (UY): INIA, 2017. (Cartilla; 80)
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres.
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2.Imagen marcada / sin marcar PÉREZ, V.; BONNER, M.; MONTOSSI, F.; RAMOS, Z.; SACCHERO, D. Estudio de características vinculadaS al procesamiento textil en lanas del Consorcio Regional de Innovación en lanas ultrafinas. In: DE BARBIERI, I.; RAMOS, Z.; MONTOSSI, F. (Ed.). Lana superfina: un camino conjunto de la investigación, la transferencia y la producción. Montevideo (Uruguay): INIA, 2018. (INIA Serie Técnica; 242)
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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3.Imagen marcada / sin marcar PÉREZ, V.; BONNER, M.; MONTOSSI, F.; RAMOS, Z.; SACCHERO, D.; DE BARBIERI, I. Estudio de características vinculadas al procesamiento textil en lanas del Consorcio Regional de Innovación en Lanas Ultrafinas //Evaluation of characteristics related to textile processing in wool from the Regional Consortium of Innovation in Ultrafine Wools. INNOTEC, 2017, no. 13, p. 58-65. Article history : Recibido: 5/9/2017 // aprobado: 20/11/2017. Contacto: vperez@latu.org.uy //Reconocimientos: Los autores desean agradecer a los productores y empresas de esquila que participaron del proyecto, al Sr. Luis Moreno por su...
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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4.Imagen marcada / sin marcar MONTOSSI, F.; PÉREZ, V.; BONNER, M.; SACCHERO, D.; RAMOS, Z.; DE BARBIERI, I. Oportunidades y desafíos de la producción de lanas superfinas y ultrafinas en Uruguay para abastecer mercados diferenciados de alto valor: La experiencia del CRILU. CAPÍTULO III. Los resultados de la investigación e innovación del CRILU - Fase I. In: Montossi, F.; De Barbieri, I.; Ciappesoni, G. (Eds.). Innovación en Lanas Superfinas y Ultrafinas en Uruguay: Una década de logros e impactos del CRILU - Fase I y la implementación de la Fase II. Montevideo (UY): INIA, 2025. p.107-131. http://doi.org/10.35676/INIA/ST.273 320 p. (INIA Serie Técnica; 273). (INIA Serie Técnica; 273).
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Treinta y Tres. Por información adicional contacte bibliott@inia.org.uy.
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Biblioteca (s) :  INIA Treinta y Tres.
Fecha actual :  23/12/2022
Actualizado :  23/01/2023
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  CARAM, N.; SOCA, P.; SOLLENBERGER, L.E.; BAETHGEN, W.; WALLAU, M.O.; MAILHOS, M.E.
Afiliación :  NICOLAS CARAM, Agronomy Department, University of Florida, USA. / Departamento de Producción Animal y Pasturas, Facultad de Agronomía-Universidad de la República, Paysandú, Uruguay.; PABLO SOCA, Departamento de Producción Animal y Pasturas, Facultad de Agronomía-Universidad de la República, Paysandú, Uruguay.; LYNN E. SOLLENBERGER, Agronomy Department, University of Florida, USA.; WALTER E. BAETHGEN, International Research Institute for Climate and Society, Columbia University, USA. / INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARCELO O. WALLAU, Agronomy Department, University of Florida, USA.; MARIA E. MAILHOS, Agronomy Department, University of Florida, USA.
Título :  Studying beef production evolution to plan for ecological intensification of grazing ecosystems.
Fecha de publicación :  2023
Fuente / Imprenta :  Agricultural Systems, 2023, volume 205, Article number 103582. doi: https://doi.org/10.1016/j.agsy.2022.103582
ISSN :  0308-521X
DOI :  10.1016/j.agsy.2022.103582
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 5 September 2022; Received in revised form 4 November 2022; Accepted 2 December 2022, available online 6 December 2022. E-mail address: ncaramfernandezv@ufl.edu (N. Caram).
Contenido :  CONTEXT: A challenge facing the livestock sector is improving beef production while mitigating negative environmental impacts. Analyzing its past productive and environmental performance may elucidate strategies for improving efficiency of grassland-based systems and identify future research and public policy priorities. OBJECTIVES: Describe past and current dynamics and assess potential future scenarios of the Uruguayan beef production sector, considering historical beef production growth rate (kg carcass), partitioning in land use by the cattle sector (ha), cattle animal performance (kg carcass animal− 1 year− 1) and stocking rate (animal ha− 1) since 1966. METHODS: We quantified drivers of beef production and total enteric methane (CH4) emissions and modeled the gap between their current and potential levels by applying new management practices at country scale. Potential systems included reduced age of replacement heifers at first pregnancy and greater cow weaning rates. Results AND CONCLUSIONS: Cattle land area expansion and increased animal performance explained most of beef production growth (33 and 52%, respectively), while stocking rate had a negligible effect. We identified that recent beef production was driven by improved pasture area (R2 = 0.42), which represented only 21% of cattle area. This disproportionate effect showed a dependency of national beef production on improved pastures. The current weaning rate (65%) and the number of replace... Presentar Todo
Palabras claves :  ANIMAL PERFORMANCE; ENERGY USE EFFICIENCY; GRAZING SYSTEMS; GREENHOUSE GASES; NATIVE PASTURES; RIO DE LA PLATA GRASSLANDS.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Treinta y Tres (TT)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TT104174 - 1PXIPC - DDPP/Agricultural-Systems/2023
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