|
|
Registros recuperados : 21 | |
5. |  | SOSA DÍAZ, J. D.I.C.O.S.E. In: JORNADAS DE RECURSOS TÉCNICOS, 3., 27 de Abril, Rural del Prado, 2001, Montevideo, Uruguay Ganadería Hereford. Montevideo (Uruguay): INIA, 2001. p. 63-66Biblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
|   |
15. |  | MARANGES, F.; DO CANTO, J.; REYNO, R.; GUTIERREZ, F.; ROSSI, C.; DÍAZ, J.; STEWART, A. Raigrás anual Winter Star 3. Revista INIA Uruguay, 2018, no.52, p.18-20. (Revista INIA; 52)Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres. |
|    |
16. |  | MARANGES, M.; DO CANTO, J.; GUTIERREZ, F.; REYNO, R.; ROSSI, C.; LATTANZI, F.; DÍAZ, J.; STEWART, A. Festuca "RIZAR": una nueva opción rizomatosa de alta productividad, persistencia y rusticidad. Revista INIA Uruguay, 2019, no. 56, p. 40-42. (Revista INIA; 56)Biblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
|    |
17. |  | VASILEIADIS, S.; MANUNZA, A.; RAMIREZ-DIAZ, J.; COZZI, P.; STELLA, A.; PERAZA, P.; CIAPPESONI, G.; PAPAKOSTAS, S.; TRIANTAFYLLIDIS, A.; TSARTSIANIDOU, V. Identification of ROH and HRR islands across the genome of European sheep breeds. [abstract]. H.bioinfo. The Hellenic Bioinformatics Congress 2025, 16. Thessalonica, Greece, 16-18 May 2025.Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
|    |
18. |  | RAMÍREZ-DÍAZ, J.; MANUNZA, A.; BISCARINI, F.; COZZI, P.; ÁLVAREZ, L. A.; BARRETO MOURAO, G.; CIAPPESONI, G.; PERAZA, P.; ARRANZ, J.; RINCÓN, J. C.; STELLA, A. Inbreeding and runs of homozygosity in creole sheep breeds. [Endogamia y series de homocigosidad en razas criollas de ovinos]. [abstract]. Resumenes. Módulo 5. Pequeños rumiantes. Genética y mejoramiento. COPACO 2024 - II Congreso Internacional de Producción Animal Colombia. "Bienestar Animal desde la seguridad alimentaria y la innovación tecnológica". Revista Facultad Nacional Agronomía Medellín, 2024, volume 77(Suplemento 2), S123-134, pp.127.Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
|    |
19. |  | RAMIREZ DIAZ, J.; MANUNZA, A.; RINCON FLOREZ, J. C.; ALVAREZ, L. A.; CIAPPESONI, G.; PERAZA, P.; MOURAO, G. B.; ARRANZ, J.; FREIRE, F.; COZZI, P.; STELLA, A. Looking for the genes involved in local adaptation in sheep. (0342 - oral presentation). Session 33 - Development of genomics in biodiversity. In: 25th Congress of Animal Science and Production Association (ASPA), Monopoli (Bari-Italy), June 13-16, 2023. ASPA 25th Congress Book of Abstract. Italian Journal of Animal Science, 2023, volume 22:sup1, pp.104-105. https://doi.org/10.1080/1828051X.2023.2210877 Italian Journal of Animal Science - Official Journal of the Animal Science and Production Association. -- Editor: Taylor & Francis Group. -- Published online: 12 Jun 2023. -- Acknowledgments: *SMARTER: funding from the European Union's...Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
|    |
20. |  | MANUNZA, A.; RAMIREZ DIAZ, J.; ZAMORA BUSTILLO, R.; CIAPPESONI, G.; PERAZA, P.; LENSTRA, J. A.; ESTRADA REYES, Z.; ARRANZ SANTOS, J. J.; REVELO CUASPUD, H. A.; RINCON FLÒREZ, J. C.; STELLA, A. About the origin of traditional sheep breeds from South America: a comprehensive investigation. (O346-oral presentation). Session 33 - Development of genomics in biodiversity. In: 25th Congress of Animal Science and Production Association (ASPA), Monopoli (Bari-Italy), June 13-16, 2023. ASPA 25th Congress Book of Abstract. Italian Journal of Animal Science, 2023, volume 22:sup1, pp.103-104. https://doi.org/10.1080/1828051X.2023.2210877 Italian Journal of Animal Science - Official Journal of the Animal Science and Production Association. -- Editor: Taylor & Francis Group. -- Published online: 12 Jun 2023. -- Acknowledgments: This project has received funding from the...Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
|    |
Registros recuperados : 21 | |
|
|
Registros recuperados : 11 | |
2. |  | PEDROZO, P.; MOLTINI, A.; PINTOS, P.; LUQUE, E.; VICENTE, E.; LADO, B.; FARIÑA, L.; LADO, J. Avances y desafíos en la mejora del sabor de nuestras frutillas. Agroalimentos. Revista INIA Uruguay, Diciembre 2021, no.67, p.63-67. (Revista INIA; 67).Tipo: Artículos en Revistas Agropecuarias |
Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
|    |
3. |  | NIETO, N.; DA SILVA, C.; CONIBERTI, A.; BOIDO, E.; CARRAU, F.; DELLACASSA, E.; FARIÑA, L. Estudio de precursores aromáticos en clones comerciales de Tannat y seguimiento de su evolución durante la maduración. [Study of aromatic precursors in commercial Tannat clones and monitoring of their evolution during ripening.]. [conference proceedings]. BIO Web of Conferences. 2023, Volume 68, Article 01045. 44th World Congress of Vine and Wine, OIV 2023, Cadiz/Jerez, 5 - 9 June 2023. https://doi.org/10.1051/bioconf/20236801045 Article history: Published online 6 December 2023. -- Document type: Conference Paper, Gold Open Access, Green Open Access. --
Publisher: EDP Sciences. -- Funding: Beca CAP finalización de Maestría Nicolas Nieto. Beca maestría ANII...Tipo: Artículos en Revistas Indexadas Internacionales | Circulación / Nivel : Internacional - -- |
Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
|    |
4. |  | DISEGNA, E.; BOIDO, E.; CARRAU, F.; FARIÑA, L.; MEDINA, K.; MÉNDEZ, M.; RODRIGUEZ, P.; DELLACASSA, E. Efectos de la aplicación del regulador de crecimiento 3,5-Dioxo-4Propionilciclohexancarboxilato de calcio (BAS 125) en la producción de uvas, composición del vino y aroma del cv. Tannat (Primera comunicación). Sección I: Metodología y Ecofisiología. In: Jornadas, 13as. (3-8 Feb. 2003 : Montevideo, UY).; GESCO. Libro de actas / GESCO 2003. Uruguay. Montevideo : Banco de Seguros del Estado, 2003. p. 51-55 Organizadores de las XIII Jornadas del GESCO: Milka Ferrer (Fac.Agron. UDELAR); Edgardo Disegna (INIA); Graciela Calero y Emilia Pattarino (Escuela de Vitivinicultura); Julio Borsani, Jorge Fernández y Enrique Mirazo (FUCREA); Ana...Tipo: Trabajos en Congresos/Conferencias |
Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
|    |
5. |  | CONIBERTI, A.; FERRARI, V.; FARIÑA, L.; CARRAU, F.; DELLACASSA, E.; BOIDO, E.; DISEGNA, E. Role of canopy management in controlling high pH in Tannat grapes and wines. American Journal of Enology and Viticulture, 2012, vol.63, no.4, p.554-558. Article history: Manuscript submitted Oct 2011 / Revised Jun 2012 / Accepted Jul 2012.Tipo: Artículos en Revistas Indexadas Internacionales | Circulación / Nivel : A - 2 |
Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
|    |
6. |  | DISEGNA, E.; CONIBERTI, A.; BOIDO, E.; FARIÑA, L.; FERRARI, V.; VARELA, P.; CASCO, N.; DELLACASSA, E. Vino Tannat del Uruguay: un alimento sano y saludable para quien lo consume Revista INIA, 2009, no. 20 p. 38-40Tipo: Artículos en Revistas Agropecuarias |
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó. |
|    |
7. |  | CARRAU, F.; BOIDO, E.; GAGGERO, C.; MEDINA, K.; FARIÑA, L.; DISEGNA, E.; DELLACASSA, I. Vitis vinifera Tannat, chemical characterization and functional properties. Ten years of research. In: Multidisciplinary Approaches on Food Science and Nutrition for the XXI Century. Research Signpost/ Transworld Res. Network. Rosana Filip (editor), Kerala, India, 2011. pp.53-71. ISBN: 978-81-7895-504-9 Correspondence/Reprint request: Dr. E. Dellacassa, Cátedra de Farmacognosia y Productos Naturales, Facultad de Química, Universidad de la República, Gral. Flores 2124, 11800-Montevideo, Uruguay. E-mail: edellac@fq.edu.uyTipo: Capítulo en Libro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
|    |
8. |  | FARIÑA, L.; CARRAU, F.; BOIDO, E.; DISEGNA, E.; MEDINA, K.; LLORET, A.; LORENZO, D.; VERSINI, G.; VERSINI, G.; DELLACASSA, E. Caracterización quimiotaxonómica de la Vitis Vinífera L. var. Tannat: importancia de las fracciones glicosidadas en la uva y el vino. Sección I: Metodología y Ecofisiología. In: Jornadas, 13as. (3-8 Feb. 2003 : Montevideo, UY).; GESCO. Libro de actas / GESCO 2003. Uruguay. Montevideo : Banco de Seguros del Estado, 2003. p. 49-50 Organizadores de las XIII Jornadas del GESCO: Milka Ferrer (Fac.Agron. UDELAR); Edgardo Disegna (INIA); Graciela Calero y Emilia Pattarino (Escuela de Vitivinicultura); Julio Borsani, Jorge Fernández y Enrique Mirazo (FUCREA); Ana...Tipo: Trabajos en Congresos/Conferencias |
Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
|    |
9. |  | FARIÑA, L.; CONIBERTI, A.; PASSARINO, E.; ZAPATER, M.; ACUÑA, O.; BOIDO, E.; CARRAU, F.; DISEGNA, E.; DELLACASSA, E. Characterization of aromatic precursors in commercial vitis vinifera cv Tannat clones present in Uruguay. [Caracterización de precursores aromáticos en clones comerciales de vitis vinífera cv Tannat existentes en Uruguay.]. [Caratterizzazione di precursori aromatici in cloni commerciali di vitis vinifera cv Tannat presenti in Uruguay.]. Poster 1090. Viticulture and adaptation to environmental challenges. Posters. In: World Congress of Vine and Wine, 41st. Book of abstracts. Instituto Nacional de Vitivinicultura (INAVI), International Organisation of Vine and Wine (OIV), 2018, pp.4
485-450. 41 Congreso Mundial de la Vid y el Vino, 16 Asamblea General de la OIV, 19-23 de noviembre de 2018, Punta del Este, Maldonado, Uruguay. "Proyectando el futuro: desafíos de la producción y el mercado". 41st World Congress of Vine and Wine,...Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
|    |
10. |  | LISTUR, B.; BALDIVIA, G.; CONIBERTI, A.; MARTÍN, V.; BOIDO, E.; MEDINA, K.; CARRAU, F.; DELLACASSA, E.; FARIÑA, L. Estrategias combinadas para la obtención de un vino Tannat con un contenido moderado de alcohol. [Combined strategies for obtaining a Tannat wine with moderate alcohol content.]. [conference proceedings]. BIO Web of Conferences. 2023, Volume 68, Article 02045. 44th World Congress of Vine and Wine, OIV 2023, Cadiz/Jerez, 5 - 9 June 2023. https://doi.org/10.1051/bioconf/20236802045 Document type: Conference Paper, Gold Open Access, Green Open Access. -- Publisher: EDP Sciences. -- Funding: Proyecto CSIC - Udelar I+D - 2020 "Estrategias para la obtención de un vino Tannat con un contenido moderado de alcohol". Beca...Tipo: Artículos en Revistas Indexadas Internacionales | Circulación / Nivel : Internacional - -- |
Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
|    |
11. |  | FARIÑA, L.; BOIDO, E.; ARES, G.; GONZALEZ, N.; LADO, J.; CURBELO, R.; ALMEIDA, L.; MEDINA, K.; CARRAU, F.; DELLACASSA, E, Solid phase microextraction for the characterization of food aroma and particular sensory defects. (Chap.6) In: ACS Symposium Series, 2023, Volume 1433, Pages 299 - 325. Flavors and Fragrances in Food Processing: Preparation and Characterization Methods. Balakrishnan P., Gopi S. (editors). doi: https://doi.org/10.1021/bk-2022-1433.ch006 (ACS Symposium Series; Volume 1433). Chapter book history: Publication Date (Web):December 28, 2022 -- Corresponding author: Dellacassa, E.; Laboratorio de Biotecnología de Aromas, Departamento de Química Orgánica, Facultad de Química, Universidad de la República, Av....Tipo: Capítulo en Libro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
|    |
Registros recuperados : 11 | |
|
Expresión de búsqueda válido. Check! |
|
|