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Registros recuperados : 23 | |
10. |  | Silva, J.A.; Godiño, M. Introducción ln: Jornada de rendimiento y calidad de trigo, 2., [2000], Mercedes, Uruguay [s.l.]: INIA, 2000. [s.p.] Mesa Nacional de Trigo, UruguayBiblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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12. |  | Ernst, O.; Bentancur, O.; Delucchi, I.; Suburu, G.; Godiño, M. Resultados en rendimiento y calidad : relevamiento de trigo zafra 1999/2000 ln: Jornada de rendimiento y calidad de trigo, 2., [2000], Mercedes, Uruguay [s.l.]: INIA, 2000. p. 1-19 Mesa Nacional de Trigo, UruguayBiblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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13. |  | RUSSO, M.; ELICHALT, M.; URRUZOLA, N.; MEDRANO, A.; CADENAZZI, M.; GODIÑO, M.; BATTHYANY, C.; MALACRIDA, L. Caracterización nutricional y en compuestos bioactivos de trigo nacional. Montevideo (UY): INIA, 2021. 38 p. (Serie FPTA-INIA; 92). Proyecto FPTA 323: "Caracterización nutricional y en compuestos bioactivos de trigo en Uruguay. Variabilidad de genotipos y ambientes". Período de ejecución: Junio 2014 -Setiembre 2017. Institución Ejecutora: Universidad de la República,...Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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14. |  | RUSSO, M.; ELICHALI, M.; VÁZQUEZ, D.; SUBURÚ, G.; TIHISTA, H.; GODIÑO, M. Fortification of wheat flour with folic acid and iron in Uruguay; implications for nutrition. [Fortificación de harina de trigo con ácido fólico y hierro en Uruguay; implicancias en la nutrición]. Revista Chilena de Nutrición, 2014, v.41, no.4, p. 399-403. OPEN ACCESS. Este trabajo fue recibido el 19 de Marzo de 2014 y aceptado para ser publicado el 16 de septiembre de 2014Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas. |
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15. |  | ERNST, O.; NIN, M.; CADENAZZI, M.; BENTANCUR, O.; GODIÑO, M.; SUBURU, G.; VÁZQUEZ, D. Manejo para rendimiento y calidad industrial de trigo : resultado final del relevamiento de chacras por variedades, de tres años sucesivos. ln: JORNADA DE RENDIMIENTO Y CALIDAD DE TRIGO, 4., 2002. Mercedes, Soriano, Uruguay [s.l.]: [s.n.], 2002. p. 1-23. Mesa de Nacional de Trigo, Uruguay.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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16. |  | ELICHALT, M.; RUSSO, M.; VÁZQUEZ, D.; SUBURÚ, G.; TIHISTA, H.; GODIÑO, M. Lípidos, sodio y fibra dietética en harina de trigo y pan artesanal en Uruguay: aporte nutricional según recomendaciones para distintos grupos de población. [Lipids, sodium and dietary fiber in wheat flour and artisan bread in Uruguay: nutritional intake according to the recommendations for different population groups.] Revista Chilena de Nutrición, 44(1), p. 71-78., 2017. Este trabajo fue recibido el 25 de Mayo de 2016 y aceptado para ser publicado el 16 de Diciembre de 2016.Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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17. |  | ELICHALT, M.; RUSSO, M.; VÁZQUEZ, D.; SUBURÚ, G.; TIHISTA, H.; GODIÑO, M. Lípidos, sodio y fibra en panes artesanales en el Uruguay : implicancias en la nutrición. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE NUTRICIONISTAS Y DIETISTAS (16., Montevideo,2015); CONGRESO IBEROAMERICANO DE NUTRICIÓN (6., Montevideo.2015). Poster.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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19. |  | ERNST, O.; ESCUDERO, J.; VÁZQUEZ, D.; CADENAZZI, M.; CASTRO, M.; GONZÁLEZ, N.; LARRAMENDI, S.; BENTANCUR, O.; SUBURU, G.; GODIÑO, M. Caracterización de la calidad industrial de variedades de trigo en Uruguay Montevideo (UY): INIA, 2012. 40 p. (Serie FPTA-INIA; 37) Proyecto FPTA 231: Caracterización de la calidad industrial de variedades de trigo sembradas para fabricación de harinas en Uruguay. Período de Ejecución: Nov. 2006-Abr. 2009Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó. |
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20. |  | RUSSO, M.; ELICHALT, M.; VÁZQUEZ, D.; SUBURÚ, G.; SUBURÚ, G.; GILARDI, V.; ALMANDOS, V.; TIHISTA, H.; GODIÑO, M. Composición nutricional de productos elaborados en base a trigo en Uruguay. [Poster]. In: German, S.; Quincke, M.; Vázquez, D.; Castro, M.; Pereyra, S.; Silva, P.; García, A. (Eds.). Seminario Internacional "1914-2014: Un siglo de mejoramiento de trigo en La Estanzuela". Montevideo (UY): INIA, 2018. p. 259. (INIA Serie Técnica; 241).Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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Registros recuperados : 23 | |
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 | Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Treinta y Tres. Por información adicional contacte bibliott@inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Treinta y Tres. |
Fecha actual : |
03/06/2015 |
Actualizado : |
11/10/2019 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
A - 2 |
Autor : |
GEALY, D.R.; SALDAIN, N.; TALBERT, R.E. |
Afiliación : |
NESTOR ELIO SALDAIN CROCCE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Emergence of red rice (Oryza sativa) ecotypes under dry-seeded rice (Oriza sativa) culture. |
Fecha de publicación : |
2000 |
Fuente / Imprenta : |
Weed Technology, 2000, v. 14, |
Páginas : |
p. 406-412. |
ISSN : |
0011-183X |
DOI : |
10.1614/0890-037X(2000)014[0406:EORROS]2.0.CO;2 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: received for publication August 31, 1998; revised form February 25, 2000. |
Contenido : |
Abstract:
The effect of seeding depth on emergence of red rice (Oryza sativa) ecotypes from Arkansas (AR), Louisiana (LA), and Mississippi (MS) was determined under dry-seeded rice production in clay and silt loam soils in Arkansas. By 21 d after planting (DAP), all red rice ecotypes had emerged from planting depths of 1.3, 2.5, 5.0, and 7.5 cm in both clay and silt loam soils. In silt loam soil, seedling emergence from 2.5 cm 7 DAP tended to be greater than from 1.3 cm in an early (normal temperature) planting. Also in this situation, the LA ecotype emerged more vigorously than the other ecotypes at all seeding depths and emerged from 7.5 cm at levels 1.5 times those of the other ecotypes at the same depth. In the clay soil, seedling emergence from 7.5 cm at 21 DAP was greater for the LA and MS ecotypes than for the AR ecotype in an early planting, but these differences were not observed for a late (elevated temperature) planting. Seedling emergence was earlier and
greater in silt loam than in clay. The LA ecotype generally produced the greatest aboveground dry matter, especially at the early planting. The MS ecotype averaged 30% less dry matter production than the AR ecotype for the late planting in both soils. The ability of the LA and MS ecotypes to emerge from greater depths than the AR ecotype under certain soil and temperature conditions suggests that they could be more difficult to control with cultural practices used in dry-seeded rice culture. |
Palabras claves : |
GERMINATION; ORYZA SATIVA L; RED RICE; RED RICE EMERGENCE DEPTH; SOIL TEXTURE. |
Thesagro : |
ARROZ; ARROZ ROJO; EMERGENCIA; GERMINACION; TEXTURA DEL SUELO. |
Asunto categoría : |
H60 Malezas y escardas |
Marc : |
LEADER 02398naa a2200313 a 4500 001 1052699 005 2019-10-11 008 2000 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0011-183X 024 7 $a10.1614/0890-037X(2000)014[0406:EORROS]2.0.CO;2$2DOI 100 1 $aGEALY, D.R. 245 $aEmergence of red rice (Oryza sativa) ecotypes under dry-seeded rice (Oriza sativa) culture. 260 $c2000 300 $ap. 406-412. 500 $aArticle history: received for publication August 31, 1998; revised form February 25, 2000. 520 $aAbstract: The effect of seeding depth on emergence of red rice (Oryza sativa) ecotypes from Arkansas (AR), Louisiana (LA), and Mississippi (MS) was determined under dry-seeded rice production in clay and silt loam soils in Arkansas. By 21 d after planting (DAP), all red rice ecotypes had emerged from planting depths of 1.3, 2.5, 5.0, and 7.5 cm in both clay and silt loam soils. In silt loam soil, seedling emergence from 2.5 cm 7 DAP tended to be greater than from 1.3 cm in an early (normal temperature) planting. Also in this situation, the LA ecotype emerged more vigorously than the other ecotypes at all seeding depths and emerged from 7.5 cm at levels 1.5 times those of the other ecotypes at the same depth. In the clay soil, seedling emergence from 7.5 cm at 21 DAP was greater for the LA and MS ecotypes than for the AR ecotype in an early planting, but these differences were not observed for a late (elevated temperature) planting. Seedling emergence was earlier and greater in silt loam than in clay. The LA ecotype generally produced the greatest aboveground dry matter, especially at the early planting. The MS ecotype averaged 30% less dry matter production than the AR ecotype for the late planting in both soils. The ability of the LA and MS ecotypes to emerge from greater depths than the AR ecotype under certain soil and temperature conditions suggests that they could be more difficult to control with cultural practices used in dry-seeded rice culture. 650 $aARROZ 650 $aARROZ ROJO 650 $aEMERGENCIA 650 $aGERMINACION 650 $aTEXTURA DEL SUELO 653 $aGERMINATION 653 $aORYZA SATIVA L 653 $aRED RICE 653 $aRED RICE EMERGENCE DEPTH 653 $aSOIL TEXTURE 700 1 $aSALDAIN, N. 700 1 $aTALBERT, R.E. 773 $tWeed Technology, 2000$gv. 14
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