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1.Imagen marcada / sin marcar MÓNACO, E.; MOCCIA, S.; CHIESA, A. Influencia de la fertilización nitrogenada en la calidad de precosecha y postcosecha de lechuga mínimamente procesada. ln: Congreso Nacional de Horticultura, 8.; Seminario Regional de Frutilla, 2001, Salto, Uruguay. Resúmenes. Montevideo (Uruguay): SUH; INIA, 2001. p. 16 "Sociedad Uruguaya de Horticultura; Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, Uruguay"
Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Salto Grande; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres.
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2.Imagen marcada / sin marcar MOCCIA, S.; OBERTI, A.; QUIROGA, D. Sistemas hortícolas sustentables: análisis de indicadores de productividad de tomate Cherry. ln: Congreso Nacional de Horticultura, 8.; Seminario Regional de Frutilla, 2001, Salto, Uruguay. Resúmenes. Montevideo (Uruguay): SUH; INIA, 2001. p. 30 Sociedad Uruguaya de Horticultura; Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, Uruguay
Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Salto Grande; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres.
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3.Imagen marcada / sin marcar OBERTI ARNAUDO, A.; MIRES, S.; COLLAZO, M.; MOCCIA, S. Poscosecha de hortalizas de fruto: comportamiento en almacenamiento de tomate perita Cherry. ln: Jornadas Argentinas de Biología y Tecnología de Postcosecha, 5.; octubre 2009, Buenos Aires, Argentina Libro de Actas. Buenos Aires (Argentina): INTA. ASAHO, 2009. p. 82 INTA; Asociación Argentina de Horticultura (ASAHO)
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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4.Imagen marcada / sin marcar CHIESA, A.; DEPINO, S.; MIRANDA, M.V.; MOCCIA, S.; CASCONE, O. Inhibidores químicos del pardeamiento enzimático en lechuga (Lactuca sativa, L.) mínimamente procesada. ln: Congreso Nacional de Horticultura, 8.; Seminario Regional de Frutilla, 2001, Salto, Uruguay. Resúmenes. Montevideo (Uruguay): SUH; INIA, 2001. p. 39 "Sociedad Uruguaya de Horticultura; Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, Uruguay"
Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Salto Grande; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres.
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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA La Estanzuela. Por información adicional contacte bib_le@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha actual :  05/11/2014
Actualizado :  11/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  B - 1
Autor :  AGUERRE, M.; REPETTO, J.L.; PÉREZ-RUCHEL, A.; MENDOZA, A.; PINACCHIO, G.; CAJARVILLE, C.
Afiliación :  JOSE LUIS REPETTO CAPELLO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ALEJANDRO FRANCISCO MENDOZA AGUIAR, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Rumen pH and NH3-N concentration of sheep fed temperate pastures and supplemented with sorghum grain.
Fecha de publicación :  2009
Fuente / Imprenta :  South African Journal of Animal Science, v.39, n.5., p. 246-250, 2009.
ISSN :  0375-1589
DOI :  10.4314/sajas.v39i1.61157
Idioma :  Inglés
Contenido :  ABSTRACT: The aim of this study was to evaluate the effect of sorghum grain supplementation on ruminal pH and NH3-N concentration of wethers consuming a fresh temperate pasture (Lotus corniculatus) in metabolism cages. Sixteen Corriedale x Milchschaf wethers were fed temperate pastures ad libitum and were non-supplemented or supplemented with ground sorghum grain at 5, 10 or 15 g/kg of their body weight (BW). Rumen fluid samples were collected at 0, 1, 2, 3, 4, 5 and 6 h after supplementation through permanent tubes inserted in the rumen. Ruminal pH was measured immediately and NH3-N concentration was determined by direct distillation. Mean daily pH values for non-supplemented wethers and supplemented with 5, 10 and 15 g/kg of their BW were 6.45, 6.14, 6.09 and 5.43, respectively. Significant differences in pH were found between the 15 g/kg supplemented group and non-supplemented, 5 and 10 g/kg supplemented groups, while a trend was found between non-supplemented and 10 g/kg supplemented group. After 0 h, all mean pH values for the non-supplemented group were above 6.15, while values for the 10 and 15 g/kg supplemented groups were below 6.2 and 6.0, respectively. No differences in NH3-N concentration among groups (mean = 37.15 mg/100 mL), between time or interaction between time and treatment were found. There was a correlation between pH and NH3-N when all measurements were considered. Ground sorghum grain supplementation significantly reduced rumen pH when 15 g/kg of BW wa... Presentar Todo
Palabras claves :  AMBIENTE RUMINAL; GRAIN SUPPLEMENTATION; GRANO DE SORGO; NUTRICIÓN DE RUMIANTES; RUMEN ENVIRONMENT; TEMPERATE PASTURE; WETHER.
Thesagro :  LOTUS CORNICULATUS; NUTRICIÓN ANIMAL.
Asunto categoría :  L51 Fisiología Animal - Nutrición
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE100696 - 1PXIAP - DD
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