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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Treinta y Tres. Por información adicional contacte bibliott@inia.org.uy.
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Biblioteca (s) :  INIA Treinta y Tres.
Fecha :  09/09/2014
Actualizado :  11/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  CALINGACION, M.; LABORTE, A.; NELSON, A.; RESURRECCION, A.; CONCEPCION, J.C.; DAYGON, D.V.; MUMM, R.; REINKE, R.; DIPTI, S.; BASSINELLO, P.Z.; MANFUL, J.; SOPHANY, S.; LARA, K.C.; BAO, J.; XIE, L.; LOAIZA, K.; EL-HISSEWY, A.; GAYIN, J.; SHARMA, N.; RAJESWARI, S.; MANONMANI, S.; RANI, N.S.; KOTA, S.; INDRASARI, S.D.; HABIBI, F.; HOSSEINI, M.; TAVASOLI, F.; SUZUKI, K.; UMEMOTO, T.; BOUALAPHANH, C.; LEE, H.H.; HUNG, Y.P.; RAMLI, A.; AUNG, P.P.; AHMAD, R.; WATTOO, J.I.; BANDONILL, E.; ROMERO, M.; BRITES, C.M.; HAFEEL, R.; LUR, H.S.; CHEAUPUN, K.; JONGDEE, S.; BLANCO, P.; BRYANT, R.; LANG, N.T.; HALL, R.D.; FITZGERALD, M.
Afiliación :  PEDRO HORACIO BLANCO BARRAL, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay.
Título :  Diversity of global rice markets and the science required for consumer-targeted rice breeding.
Fecha de publicación :  2014
Fuente / Imprenta :  Plos One, 2014, v. 9, no. 1; e85106
DOI :  10.1371/journal.pone.0085106
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received July 8, 2013; accepted November 22, 2013; published January 14, 2014.
Contenido :  Abstract With the ever-increasing global demand for high quality rice in both local production regions and with Western consumers, we have a strong desire to understand better the importance of the different traits that make up the quality of the rice grain and obtain a full picture of rice quality demographics. Rice is by no means a ?one size fits all? crop. Regional preferences are not only striking, they drive the market and hence are of major economic importance in any rice breeding / improvement strategy. In this analysis, we have engaged local experts across the world to perform a full assessment of all the major rice quality trait characteristics and importantly, to determine how these are combined in the most preferred varieties for each of their regions. Physical as well as biochemical characteristics have been monitored and this has resulted in the identification of no less than 18 quality trait combinations. This complexity immediately reveals the extent of the specificity of consumer preference. Nevertheless, further assessment of these combinations at the variety level reveals that several groups still comprise varieties which consumers can readily identify as being different. This emphasises the shortcomings in the current tools we have available to assess rice quality and raises the issue of how we might correct for this in the future. Only with additional tools and research will we be able to define directed strategies for rice breeding which are able to comb... Presentar Todo
Palabras claves :  GENETIC BREEDING; MOLECULAR MARKERS; QUALITY; RICE.
Thesagro :  ARROZ; FITOMEJORAMIENTO.
Asunto categoría :  F30 Genética vegetal y fitomejoramiento
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Treinta y Tres (TT)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TT100014 - 1PXIAP - DDPP/Blanco/Arb/2014/1

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1.Imagen marcada / sin marcar SOCA, P.M.; CABRERA, M.R.; BRUNI, M.A. Nivel de suplementación, ganancia de peso vivo y conducta de vacunos en crecimiento bajo pastoreo de campo natural. Agrociencia, 2007, v. 11, no. 1, p. 1-10
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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2.Imagen marcada / sin marcar Rodriguez, F.; Chilibroste, P.; Fabre, E.; Mattiauda, D.; Bruni, M.; Apezteguía, E.; Ordeix, B. Adaptación nutricional de vacas lecheras en pastoreo complementado o no con sorgo y urea ln: Seminario Nacional de Campo Natural, 2 : 1990 nov 15-16 : Tacuarembó Montevideo (Uruguay): Hemisferio Sur, 1990. p369-375 Participaron del Seminario : INIA, Sociedad Uruguaya de Pasturas Naturales, Facultad de Agronomía, Plan Agropecuario
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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3.Imagen marcada / sin marcar BRUNI, M.; DE MARICHAL, J.; CRESPI, R.; ARIAS, G.; FURTADO, S.; CUITIÑO, M.J. Cinética de producción de gas in vitro de tres cultivares de Trifolium pratense. In: Reunión Latinoamericana de Producción Animal, 22.,"El desafío de la sostenibilidad". Poster, Montevideo, Uruguay: ALPA. 2011. Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, v. 19, suppl. 1, p. 346, 2011.
Tipo: Poster
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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4.Imagen marcada / sin marcar MARICHAL, M.; BRUNI, M.; CRESPI, R.; ARIAS, G.; FURTADO, S.; CUITIÑO, M.J.; REBUFFO, M. Producción de gas in vitro de dos cultivares de Lotus Corniculatus y Lotus Uliginosus. In: Reunión Latinoamericana de Producción Animal, 22.,"El desafío de la sostenibilidad". Poster, Montevideo, Uruguay: ALPA. 2011. Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, v. 19, suppl. 1, p. 356, 2011.
Tipo: Poster
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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5.Imagen marcada / sin marcar CLARIGET, J.; PÉREZ - CLARIGET, R.; ÁLVAREZ - OXILEY, A; BENTANCUR, O.; BRUNI, M.A. Suplementación con glicerina cruda asociada o no al afrechillo de arroz a vacas de carne.[Supplementation of beef cows with crude glycerin associated or not with rice bran]. NA 63. In: Congreso Argentino de Producción Animal, 38., 2015. Resúmenes. Santa Rosa, La Pampa, AR: ASAS/AAPA, 2015. p. 321.
Tipo: Abstracts/Resúmenes
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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6.Imagen marcada / sin marcar CLARIGET, J.; PÉREZ-CLARIGET R.; ÁLVAREZ-OXILEY, A.; BENTANCUR, O.; BRUNI ,M. Suplementación con glicerina cruda y afrechillo de arroz entero a vacas de carne pastoreando campo natural. (Supplementation of beef cows grazing natural pasture with crude glycerin and whole rice bran). Agrociencia Uruguay, v. 20, n.1, p. 121-131, 2016.
Tipo: Artículos en Revistas Indexadas NacionalesCirculación / Nivel : B - 2
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
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7.Imagen marcada / sin marcar CHILIBROSTE, P.; BRUNI, M.; FAVRE, E.; MATTIAUDA, D.A.; SOCA, P. Tecnología para la producción de leche en los últimos 15 años : aportes desde la EEMAC Cangüé, 2008, no. 30, p. 36-44
Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres.
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