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Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  10/09/2014
Actualizado :  27/04/2020
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  MONTOSSI, F.; FONT I FURNOLS, M.M.; DEL CAMPO, M.; SAN JULIAN, R.; BRITO, G.; SAÑUDO, C.
Afiliación :  FABIO MARCELO MONTOSSI PORCILE, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; MARÍA FONT I FURNOLS, IRTA-Food Technology, Girona, Spain; MARCIA DEL CAMPO GIGENA, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; C. SAÑUDO, Department of Animal Production and Food Science, University of Zaragoza, Zaragoza, Spain.
Título :  Sustainable sheep production and consumer preference trends: Compatibilities, contradictions, and unresolved dilemmas.
Fecha de publicación :  2013
Fuente / Imprenta :  Meat Science, 2013, v. 95, p. 772-789. http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2013.04.048
DOI :  10.1016/j.meatsci.2013.04.048
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 25 February 2013; Received in revised form 21 April 2013; Accepted 22 April 2013.
Contenido :  There are increasing concerns of society towards the consumption of animal products which have been produced and transformed ina sustainablemanner. This trendin fluencesconsumerpurchasing decision making,particularly in developed countries. On the other hand, in the next years, the pressure to increase the volume and ef ficiency of meat production will be much higher to cope with the expected unsatisfied demand. At least in part, current and future technologies could contribute to solve this challenge. However, the use of some of these innovations could have a negative effect on consumer preferences. There is no consensus in our society about this dilemma. The objective of this paper is to review the scientific evidence related to these topics and to analyze and discuss the effect of some of the extrinsic and intrinsic factors linked with the sheep industry which could affect the acceptability of lamb meat by consumers.
Palabras claves :  CONSUMER PERCEPTIONS; SHEEP MEAT; SUSTAINABILITY.
Thesagro :  CARNE; OVINOS.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO100032 - 1PXIAP - PPPP/MEAT SCIENCE/201395

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA La Estanzuela. Por información adicional contacte bib_le@inia.org.uy.
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Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha actual :  30/09/2014
Actualizado :  30/09/2014
Tipo de producción científica :  Poster
Autor :  RODRÍGUEZ TRICOT, L.; BAZZONI, B.; EGUREN IRIARTE, G.V.; CARRASCO-LETELIER, L.; SUÁREZ-PÍREZ, C. A.
Afiliación :  LEONIDAS CARRASCO LETELIER, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay.
Título :  Estudio comparativo de ensambles de peces nativos en cuencas de uso agrícola y forestal.
Fecha de publicación :  2010
Fuente / Imprenta :  ln: URUGUAY. COMISIÓN SECTORIAL DE INVESTIGACIÓN CIENTÍFICA (CSIC). Informes finales de proyectos estudiantiles financiados en el llamado 2009 del Programa de Investigación Estudiantil: Facultad de Ciencias; [poster]. Montevideo, UY: UdelaR, 2010
Idioma :  Español
Palabras claves :  CALIDAD DEL AGUA; FORESTACIÓN; SOSTENIBILIDAD AMBIENTAL.
Thesagro :  CAMBIOS EN USO DEL SUELO; PECES; RECURSOS HÍDRICOS.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
No copia registrada de este documento.
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