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Registros recuperados : 31 | |
4. |  | MARTÍNEZ, J.M. Mastitis. ln: Seminario de Producción Lechera, 2, 1976, Paysandú [Memorias]. Paysandú (UY): MEC, 1976. pXII.1-11Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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5. |  | MARTÍNEZ, J.M. Mastitis. ln: Curso Internacional de Producción Lechera, 1., Montevideo, Uruguay, 1978; Faggi, D.H.; (Ed.). Montevideo (Uruguay): Universidad de la República. Facultad de Agronomía, 1978. Cap. 7 p. 1-17 Paginación irregularBiblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
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11. |  | Bemhaja, M.; Antunez, J.; Martínez, J. Productividad de mejoramiento con Lotus uliginosus en comunidades dominantes por Paspalum urvillei Steud del norte de Uruguay ln: Reunión del Grupo Técnico Regional del Cono Sur en Mejoramiento y Utilización de los Recursos Forrajeros del Area Tropical y Subtropical, Grupo Campos, 20., 2004, Salto, UY Saldanha, S.; Bemhaja, M.; Moliterno, E.; Olmos, F.; Uriarte, G., ed. Sustentabilidad, desarrollo y conservación de los ecosistemas : memorias. Salto: UdelaR. Regional Norte, 2004. p. 324-325 Universidad de la República (Uruguay). Regional Norte. Facultad de Agronomía; Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, Uruguay (INIA)Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Tacuarembó. |
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14. |  | BEMHAJA, M.; MARTINEZ, J.; ANTUNEZ, J.; ALBORNOZ, A. Base forrajera. ln: INIA TACUAREMBÓ. UNIDAD EXPERIMENTAL LA MAGNOLIA. Día de campo, 24 abril, Tacuarembó, 2003. Manejo del rodeo de cría en otoño. Tacuarembó (Uruguay): INIA, 2003. p. 2-3 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 313)Biblioteca(s): INIA Tacuarembó. |
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15. |  | MARTÍNEZ, J.; RIMBAUD, E.; MÉNDEZ, A.; BERMÚDEZ, J.; IRIGOYEN, J. Casos atendidos en el Centro de Operaciones de la Facultad de Veterinaria Dr. Alberto Castillo, Departamento de Artigas ln: Jornadas Uruguayas de Buiatría, 26., 1998, Paysandú, Uruguay Paysandú (Uruguay): Centro Médico Veterinario de Paysandú, 1998. p. 31-38Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Treinta y Tres. |
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20. |  | ALZUGARAY, R.; RIBEIRO, A.; SILVA, H.; STEWART, S.; CASTIGLIONI, E.; BARTABURU, S.; MARTINEZ, J.J. Prospección de agentes de mortalidad natural de áfidos en leguminosas forrajeras en Uruguay. [Survey of natural mortality agents of aphids in forage legumes in Uruguay]. Agrociencia, 2010, v. 14, no. 1, p. 27-35 Article history: Recibido 18/11/08 // Aceptado 21/4/10.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Tacuarembó. |
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Registros recuperados : 31 | |
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 | Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha actual : |
03/12/2019 |
Actualizado : |
01/06/2020 |
Tipo de producción científica : |
Capítulo en Libro Técnico-Científico |
Autor : |
LADO, J.; ZACARÍAS, J.; RODRIGO, M.J.; ZACARÍAS, L. |
Afiliación : |
JOANNA LADO LINDNER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JAIME ZACARIAS, Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos, Consejo Superior de Investigaciones Científicas (IATA-CSIC), Spain; MARÍA JESÚS RODRIGO, Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos, Consejo Superior de Investigaciones Científicas (IATA-CSIC), Spain; LORENZO ZACARÍAS, Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos, Consejo Superior de Investigaciones Científicas (IATA-CSIC), Spain. |
Título : |
Visualization of carotenoid-storage structures in fruits by transmission electron microscopy. |
Fecha de publicación : |
2020 |
Fuente / Imprenta : |
In: Rodríguez-Concepción M., Welsch R. (eds). Plant and Food Carotenoids. Methods in Molecular Biology, 2020, vol 2083. Pages 235-244. DOI: https://doi.org/10.1007/978-1-4939-9952-1_18 |
ISBN : |
978-1-4939-9951-4 (print) / 978-1-4939-9952-1 (e-book) |
ISSN : |
1064-3745 (print) / 1940-6029 (electronic) |
DOI : |
10.1007/978-1-4939-9952-1_18 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: First Online: 20 November 2019. |
Contenido : |
ABSTRACT.
Plastids are cell organelles that, beside other functions, have the capability to store carotenoids in specialized structures, which may vary among the different plant species, tissues or according to the carotenoid complement. Fruits are an important source of carotenoids, and during ripening, chloroplasts differentiate into chromoplasts that are able to accumulate large amounts of carotenoids, rendering then the characteristic fruit coloration. Whereas lycopene or β-carotene may accumulate as crystal in the chromoplasts of some fruit, other xanthophyll-accumulating fruits differentiate plastoglobuli as a preferred system to enhance carotenoids stability and storage. Visualization of plastid ultrastructure and their transformation during ripening or in fruit of contrasting coloration are fundamental objectives within carotenoids research in fruits. Therefore, in this chapter, we describe a protocol for the visualization and analysis of plastid ultrastructure by transmission electron microscopy (TEM), specially designed and adapted to fruit tissues.
© Springer Science+Business Media |
Palabras claves : |
CAROTENOIDS; Chloroplast; Chromoplast; CITRUS FRUITS; Plastids; Plastoglobuli; Transmission electron microscopy. |
Thesagro : |
CITRUS. |
Asunto categoría : |
-- |
Marc : |
LEADER 02141naa a2200289 a 4500 001 1060494 005 2020-06-01 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1064-3745 (print) / 1940-6029 (electronic) 024 7 $a10.1007/978-1-4939-9952-1_18$2DOI 100 1 $aLADO, J. 245 $aVisualization of carotenoid-storage structures in fruits by transmission electron microscopy.$h[electronic resource] 260 $c2020 500 $aArticle history: First Online: 20 November 2019. 520 $aABSTRACT. Plastids are cell organelles that, beside other functions, have the capability to store carotenoids in specialized structures, which may vary among the different plant species, tissues or according to the carotenoid complement. Fruits are an important source of carotenoids, and during ripening, chloroplasts differentiate into chromoplasts that are able to accumulate large amounts of carotenoids, rendering then the characteristic fruit coloration. Whereas lycopene or β-carotene may accumulate as crystal in the chromoplasts of some fruit, other xanthophyll-accumulating fruits differentiate plastoglobuli as a preferred system to enhance carotenoids stability and storage. Visualization of plastid ultrastructure and their transformation during ripening or in fruit of contrasting coloration are fundamental objectives within carotenoids research in fruits. Therefore, in this chapter, we describe a protocol for the visualization and analysis of plastid ultrastructure by transmission electron microscopy (TEM), specially designed and adapted to fruit tissues. © Springer Science+Business Media 650 $aCITRUS 653 $aCAROTENOIDS 653 $aChloroplast 653 $aChromoplast 653 $aCITRUS FRUITS 653 $aPlastids 653 $aPlastoglobuli 653 $aTransmission electron microscopy 700 1 $aZACARÍAS, J. 700 1 $aRODRIGO, M.J. 700 1 $aZACARÍAS, L. 773 $tIn: Rodríguez-Concepción M., Welsch R. (eds). Plant and Food Carotenoids. Methods in Molecular Biology, 2020, vol 2083. Pages 235-244. DOI: https://doi.org/10.1007/978-1-4939-9952-1_18
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