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1.Imagen marcada / sin marcar CORREA, D.; DEL CAMPO, M.; LUZARDO, S.; DE SOUZA, G.; ÁLVAREZ, C.; FONT I-FURNOLS, M.; BRITO, G. Effects of wet aging, dry bag aging, and stepwise aging methods on meat quality and sensory attributes of steaks from pasture and grain finished steers. Research article. Meat and Muscle Biology, 2025, Volume 9, Issue 1, pp. 1-17, 18055. https://doi.org/10.22175/mmb.18055 -- OPEN ACCESS. Article history: Submitted 6 May 2024, Accepted 13 December 2024. -- Corresponding author. Email: gbrito@inia.org.uy (Gustavo Brito). -- Funding: Instituto Nacional de Investigacion Agropecuaria, Uruguay. Project N-24992, "New aging...
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2.Imagen marcada / sin marcar CLARIGET, J.M.; BANCHERO, G.; MONTOSSI, F.; BRITO, G.; ROVIRA, P.J.; LA MANNA, A. Avances técnicos en el crecimiento de bovinos para carne. In: Canozzi, M.E.A.; Clariget, J.M. (Eds.). Recría y engorde de bovinos: avances tecnológicos en alimentación y manejo. Montevideo (UY): INIA, 2024. p.83-89. (INIA Serie Técnica; 269).
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3.Imagen marcada / sin marcar LUZARDO, S.; DE SOUZA, G.; BRITO, G.; PERAZA, P.; CORREA, D.; NAVAJAS, E. Calidad de la canal y la carne, ¿es afectada por el consumo residual de alimento? Actividades. Anuario Hereford Uruguay, 2024, p.258-260.
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4.Imagen marcada / sin marcar COUGO, A.C.; BRITO, G.; DE SOUZA, G.; LUZARDO, S. Carcass and meat quality of lambs from intensive grazing systems differing in the age of slaughter. Research article. Meat and Muscle Biology. 2024, 8(1): 16089, 1-12. doi: https://doi.org/10.22175/mmb.16089 --- OPEN ACCESS. Article history: Submitted 7 February 2023, Accepted 19 December 2023. -- Correspondence: Cougo, A.C.; Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Estación Experimental Tacuarembó, Tacuarembó, Uruguay;...
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5.Imagen marcada / sin marcar LEIVAS, R.; BARRIOS, Z.; DEL CAMPO, M.; BRITO, G. Carne uruguaya: ¿la mejor del mundo?. Ciencia y contexto internacional. Actividades. Revista INIA Uruguay, Setiembre 2024, no.78, p.94. (Revista INIA; 78).
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6.Imagen marcada / sin marcar DEL CAMPO, M.; BRITO, G.; BORCA, A.; SOARES DE LIMA, J.M.; PEREIRA, I.; CORREA, D.; VILLALBA, V.; DE SOUZA, G.; LUZARDO, S.; DEL CAMPO, M.; ALVAREZ, S.; BARSANTI, N. 4a Auditoría nacional de la cadena cárnica uruguay. INIA-INAC. Producción animal. Revista INIA Uruguay, Marzo 2024, no.76, p.27-30. (Revista INIA; 76).
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7.Imagen marcada / sin marcar BRITO, G.; CORREA, D.; LEMA, O.M.; RAVAGNOLO, O.; CLARIGET, J.M. Efecto del mérito genético del área del ojo del bife y las ganancias de peso invernales del ternero sobre la calidad de la canal. Actividades. Anuario Hereford Uruguay, 2024, p.265-266.
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8.Imagen marcada / sin marcar LA MANNA, A.; BANCHERO, G.; FERNANDEZ, E.; CHALKLING, D.; CLARIGET, J.M.; LUZARDO, S.; LEMA, O.M.; BRITO, G.; MONTOSSI, F. Efectos de la recría en el primer invierno y su engorde posterior. In: Canozzi, M.E.A.; Clariget, J.M. (Eds.). Recría y engorde de bovinos: avances tecnológicos en alimentación y manejo. Montevideo (UY): INIA, 2024. p.95-101. (INIA Serie Técnica; 269).
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9.Imagen marcada / sin marcar DEL CAMPO, M.; SOARES DE LIMA, J.M.; BRITO, G. Cuarta auditoría de calidad de la cadena cárnica del Uruguay. Vacunos y Ovinos. Montevideo (UY): INIA, 2024. http://doi.org/10.35676/INIA/ST.268 49 p. (INIA Serie Técnica; 268).
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10.Imagen marcada / sin marcar CORREA, D.; DEL CAMPO, M.; LUZARDO, S.; DE SOUZA, G.; ÁLVAREZ, C.; FONT I-FURNOLS, M.; BRITO, G. Aging methods effect on meat quality attributes from steers under different finishing diets. P138 [short paper-poster]. Session 3. Animal Welfare. In: International Congress of Meat Science and Technology, 70th., "Responsible meat production"; Saulo da Luz e Silva, Marco Antonio Trindade (organizers). Foz do Iguaçu, PR, Brazil : Funpec Editora, 2024. pp.325-326. Corresponding author email: dcorrea@inia.org.uy -- Funding: INIA Uruguay. -- Keynote Speakers, Session 3. Animal Welfare: Marcia del Campo Gigena (INIA Uruguay).
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11.Imagen marcada / sin marcar LUZARDO, S.; DE SOUZA, G.; BRITO, G.; PERAZA, P.; NAVAJAS, E. Consumo residual de alimento en novillos Hereford: ¿está asociado a la calidad del producto?. Agroalimentos. Revista INIA Uruguay, Diciembre 2024, no.79, p.103-106. (Revista INIA; 79).
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12.Imagen marcada / sin marcar CORREA, D.; DEL CAMPO, M.; LUZARDO, S.; DE SOUZA, G.; ÁLVAREZ, C.; FONT-I-FURNOLS, M.; BRITO, G. Impact of aging methods and frozen storage on beef quality attributes from different finishing diets. Research article. Meat and Muscle Biology, 2024, Volume 8, Issue 1, 17695, pages 1.16. https://doi.org/10.22175/mmb.17695 -- OPEN ACCESS. Article history: Submitted 28 January 2024, Accepted 5 April 2024. -- Corresponding author. Email: gbrito@inia.org.uy (Gustavo Brito) -- Funding: INIA Uruguay (Project N-24992 "New aging alternatives and preservation methods of beef from...
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13.Imagen marcada / sin marcar BRITO, G.; SOARES DE LIMA, J.M.; DEL CAMPO, M.; LUZARDO, S.; CORREA, D.; MONTOSSI, F. The implementation of grading systems for beef carcass value differentiation: the Uruguayan experience. Issue Section: Feature Articles. Animal Frontiers. 2024, Volume 14, Issue 2, Pages 29-34. https://doi.org/10.1093/af/vfae004 -- OPEN ACCESS. Article history: Published online 16 April 2024. -- Correspondence: Gustavo Brito, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, INIA, Tacuarembó Research Station, C.P. 45000 Tacuarembó, Uruguay, gbrito@inia.org.uy -- Issue Section:...
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14.Imagen marcada / sin marcar DEL CAMPO, M.; MONTOSSI, F.; SOARES DE LIMA, J.M.; BRITO, G. Future cattle production: Animal welfare as a critical component of sustainability and beef quality, a South American perspective. Meat Science, 2025, 109672. https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2024.109672 -- Article history: Received 7 June 2024, Revised 14 September 2024, Accepted 16 September 2024, Available online 24 September 2024. -- Corresponding author: E-mail addresses: mdelcampo@inia.org.uy (M. del Campo), fmontossi@inia.org.uy (F....
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15.Imagen marcada / sin marcar LUZARDO, S.; DE SOUZA, G.; BRITO, G.; PERAZA, P.; NAVAJAS, E. Is residual feed intake associated to carcass and meat quality traits?. P61 [short paper-poster]. Session 3. Animal Welfare. 1a. ed. In: International Congress of Meat Science and Technology, 70th., "Responsible meat production"; Saulo da Luz e Silva, Marco Antonio Trindade (organizers). Foz do Iguaçu, PR, Brazil : Funpec Editora, 2024. pp.107-108. Corresponding author email: sluzardo@inia.org.uy -- Keynote Speakers, Session 3. Animal Welfare: Marcia del Campo Gigena (INIA Uruguay).
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16.Imagen marcada / sin marcar LUZARDO, S.; DE SOUZA, G.; BRITO, G.; PERAZA, P.; NAVAJAS, E. Residual feed intake in Hereford steers: is it associated with carcass and meat quality characteristics?. Research article. Meat and Muscle Biology, 2024, Volume 8, Issue 1, pp. 1-10, 18391. https://doi.org/10.22175/mmb.18391 -- OPEN ACCESS. Article history: Submitted 2 October 2024, Accepted 30 October 2024. -- Corresponding: sluzardo@inia.org.uy (Santiago Luzardo). -- License: This is an open access article distributed under the CC BY license....
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17.Imagen marcada / sin marcar BRITO, G.; DEL CAMPO, M.; LUZARDO, S.; DE SOUZA, G.; SOARES DE LIMA, J.M.; CORREA, D.; BORCA, A.; PEREIRA, I.; VILLALBA, V.; BARSANTI, N. Uruguayan beef quality audit-2022: a survey of carcass traits related to quality and value of catlle. P130. [short paper-poster]. Session 5. Muscle biology & Meat quality. In: International Congress of Meat Science and Technology, 70th., "Responsible meat production"; Saulo da Luz e Silva, Marco Antonio Trindade (organizers). Foz do Iguaçu, PR, Brazil : Funpec Editora, 2024. pp.195-196. Corresponding author email: gbrito@inia.org.uy -- Keynote Speakers, Session 5. Muscle biology & Meat quality: Tracy Scheffler (University of Florida, USA). -- Funding: This project was funded by INAC and INIA Uruguay.
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18.Imagen marcada / sin marcar CAZZULI, F.; DURANTE, M.; HIRIGOYEN, A.; SÁNCHEZ, J.; ROVIRA, P.J.; BERETTA, V.; SIMEONE, A.; JAURENA, M.; SAVIAN, J.V.; POPPI, D.; MONTOSSI, F.; LAGOMARSINO, X.; LUZARDO, S.; BRITO, G.; VELAZCO, J.I.; LATTANZI, F.; BREMM, C. Beef cattle grazing native grasslands may follow three different supplement response patterns. Grasses. 2023, Volume 2, Issue 3, pages 168-184. https://doi.org/10.3390/grasses2030014 --- OPEN ACCESS. Article history: Received 3 May 2023; Revised 1 July 2023; Accepted 13 July 2023; Published 7 August 2023. -- Academic Editor: Fabio Gresta. -- FUNDING: This research was funded by INIA Uruguay. -- LICENSE: This article is an open access...
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19.Imagen marcada / sin marcar CAZZULI, F.; DURANTE, M.; HIRIGOYEN, A.; SÁNCHEZ, J.; ROVIRA, P.J.; BERETTA, V.; SIMEONE, A.; JAURENA, M.; SAVIAN, J.V.; POPPI, D.; MONTOSSI, F.; LAGOMARSINO, X.; LUZARDO, S.; BRITO, G.; VELAZCO, J.I.; LATTANZI, F.; BREMM, C. Dinámica de la respuesta a la suplementación invernal de bovinos en crecimiento sobre campo natural. Producción animal. Revista INIA Uruguay, Diciembre 2023, no.75 p.12-16. (Revista INIA; 75). *Grados.día: es una forma de estimar la temperatura acumulada, como la sumatoria de la diferencia entre la temperatura promedio de cada día y una temperatura llamada "base", que en el caso de este estudio fue 0 °C. El día inicial de la...
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20.Imagen marcada / sin marcar MONTOSSI, F.; LUZARDO, S.; DE BARBIERI, I.; BLUMETTO, O.; CIGANDA, V.; DEL CAMPO, M.; JAURENA, M.; DEVINCENZI, T.; CARRASCO-LETELIER, L.; BRITO, G.; CIAPPESONI, G.; BANCHERO, G. O81. Livestock ruminant production systems and value chains contributing towards a more sustainable world: opportunities and challenges. [conference abstract]. Animal - science proceedings, July 2023, Volume 14, Issue 4, Pages 595-596. https://doi.org/10.1016/j.anscip.2023.04.082 -- OPEN ACCESS. Article history: Available online 4 August 2023, Version of Record 4 August 2023. -- Corresponding author: F. Montossi. fmontossi@inia.org.uy -- Part of special issue: 11th International Symposium on the Nutrition of Herbivores (ISNH...
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1.Imagen marcada / sin marcar CORREA, D.; DEL CAMPO, M.; LUZARDO, S.; DE SOUZA, G.; ÁLVAREZ, C.; FONT I-FURNOLS, M.; BRITO, G. Effects of wet aging, dry bag aging, and stepwise aging methods on meat quality and sensory attributes of steaks from pasture and grain finished steers. Research article. Meat and Muscle Biology, 2025, Volume 9, Issue 1, pp. 1-17, 18055. https://doi.org/10.22175/mmb.18055 -- OPEN ACCESS. Article history: Submitted 6 May 2024, Accepted 13 December 2024. -- Corresponding author. Email: gbrito@inia.org.uy (Gustavo Brito). -- Funding: Instituto Nacional de Investigacion Agropecuaria, Uruguay. Project N-24992, "New aging...
Tipo: Artículos en Revistas Indexadas InternacionalesCirculación / Nivel : Internacional - --
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2.Imagen marcada / sin marcar DEL CAMPO, M.; SOARES DE LIMA, J.M.; BRITO, G. Cuarta auditoría de calidad de la cadena cárnica del Uruguay. Vacunos y Ovinos. Montevideo (UY): INIA, 2024. http://doi.org/10.35676/INIA/ST.268 49 p. (INIA Serie Técnica; 268).
Tipo: Serie Técnica
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3.Imagen marcada / sin marcar LUZARDO, S.; DE SOUZA, G.; BRITO, G.; PERAZA, P.; NAVAJAS, E. Consumo residual de alimento en novillos Hereford: ¿está asociado a la calidad del producto?. Agroalimentos. Revista INIA Uruguay, Diciembre 2024, no.79, p.103-106. (Revista INIA; 79).
Tipo: Artículos en Revistas Agropecuarias
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4.Imagen marcada / sin marcar LUZARDO, S.; DE SOUZA, G.; BRITO, G.; PERAZA, P.; CORREA, D.; NAVAJAS, E. Calidad de la canal y la carne, ¿es afectada por el consumo residual de alimento? Actividades. Anuario Hereford Uruguay, 2024, p.258-260.
Tipo: Documentos
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5.Imagen marcada / sin marcar COUGO, A.C.; BRITO, G.; DE SOUZA, G.; LUZARDO, S. Carcass and meat quality of lambs from intensive grazing systems differing in the age of slaughter. Research article. Meat and Muscle Biology. 2024, 8(1): 16089, 1-12. doi: https://doi.org/10.22175/mmb.16089 --- OPEN ACCESS. Article history: Submitted 7 February 2023, Accepted 19 December 2023. -- Correspondence: Cougo, A.C.; Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Estación Experimental Tacuarembó, Tacuarembó, Uruguay;...
Tipo: Artículos en Revistas Indexadas InternacionalesCirculación / Nivel : Internacional - --
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6.Imagen marcada / sin marcar LEIVAS, R.; BARRIOS, Z.; DEL CAMPO, M.; BRITO, G. Carne uruguaya: ¿la mejor del mundo?. Ciencia y contexto internacional. Actividades. Revista INIA Uruguay, Setiembre 2024, no.78, p.94. (Revista INIA; 78).
Tipo: Documentos
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7.Imagen marcada / sin marcar DEL CAMPO, M.; BRITO, G.; BORCA, A.; SOARES DE LIMA, J.M.; PEREIRA, I.; CORREA, D.; VILLALBA, V.; DE SOUZA, G.; LUZARDO, S.; DEL CAMPO, M.; ALVAREZ, S.; BARSANTI, N. 4a Auditoría nacional de la cadena cárnica uruguay. INIA-INAC. Producción animal. Revista INIA Uruguay, Marzo 2024, no.76, p.27-30. (Revista INIA; 76).
Tipo: Artículos en Revistas Agropecuarias
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8.Imagen marcada / sin marcar CORREA, D.; DEL CAMPO, M.; LUZARDO, S.; DE SOUZA, G.; ÁLVAREZ, C.; FONT I-FURNOLS, M.; BRITO, G. Aging methods effect on meat quality attributes from steers under different finishing diets. P138 [short paper-poster]. Session 3. Animal Welfare. In: International Congress of Meat Science and Technology, 70th., "Responsible meat production"; Saulo da Luz e Silva, Marco Antonio Trindade (organizers). Foz do Iguaçu, PR, Brazil : Funpec Editora, 2024. pp.325-326. Corresponding author email: dcorrea@inia.org.uy -- Funding: INIA Uruguay. -- Keynote Speakers, Session 3. Animal Welfare: Marcia del Campo Gigena (INIA Uruguay).
Tipo: Trabajos en Congresos/Conferencias
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9.Imagen marcada / sin marcar CLARIGET, J.M.; BANCHERO, G.; MONTOSSI, F.; BRITO, G.; ROVIRA, P.J.; LA MANNA, A. Avances técnicos en el crecimiento de bovinos para carne. In: Canozzi, M.E.A.; Clariget, J.M. (Eds.). Recría y engorde de bovinos: avances tecnológicos en alimentación y manejo. Montevideo (UY): INIA, 2024. p.83-89. (INIA Serie Técnica; 269).
Tipo: Capítulo en Libro Técnico-Científico
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10.Imagen marcada / sin marcar BRITO, G.; CORREA, D.; LEMA, O.M.; RAVAGNOLO, O.; CLARIGET, J.M. Efecto del mérito genético del área del ojo del bife y las ganancias de peso invernales del ternero sobre la calidad de la canal. Actividades. Anuario Hereford Uruguay, 2024, p.265-266.
Tipo: Documentos
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11.Imagen marcada / sin marcar LA MANNA, A.; BANCHERO, G.; FERNANDEZ, E.; CHALKLING, D.; CLARIGET, J.M.; LUZARDO, S.; LEMA, O.M.; BRITO, G.; MONTOSSI, F. Efectos de la recría en el primer invierno y su engorde posterior. In: Canozzi, M.E.A.; Clariget, J.M. (Eds.). Recría y engorde de bovinos: avances tecnológicos en alimentación y manejo. Montevideo (UY): INIA, 2024. p.95-101. (INIA Serie Técnica; 269).
Tipo: Capítulo en Libro Técnico-Científico
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12.Imagen marcada / sin marcar DEL CAMPO, M.; MONTOSSI, F.; SOARES DE LIMA, J.M.; BRITO, G. Future cattle production: Animal welfare as a critical component of sustainability and beef quality, a South American perspective. Meat Science, 2025, 109672. https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2024.109672 -- Article history: Received 7 June 2024, Revised 14 September 2024, Accepted 16 September 2024, Available online 24 September 2024. -- Corresponding author: E-mail addresses: mdelcampo@inia.org.uy (M. del Campo), fmontossi@inia.org.uy (F....
Tipo: Artículos en Revistas Indexadas InternacionalesCirculación / Nivel : Internacional - --
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13.Imagen marcada / sin marcar CORREA, D.; DEL CAMPO, M.; LUZARDO, S.; DE SOUZA, G.; ÁLVAREZ, C.; FONT-I-FURNOLS, M.; BRITO, G. Impact of aging methods and frozen storage on beef quality attributes from different finishing diets. Research article. Meat and Muscle Biology, 2024, Volume 8, Issue 1, 17695, pages 1.16. https://doi.org/10.22175/mmb.17695 -- OPEN ACCESS. Article history: Submitted 28 January 2024, Accepted 5 April 2024. -- Corresponding author. Email: gbrito@inia.org.uy (Gustavo Brito) -- Funding: INIA Uruguay (Project N-24992 "New aging alternatives and preservation methods of beef from...
Tipo: Artículos en Revistas Indexadas InternacionalesCirculación / Nivel : Internacional - --
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14.Imagen marcada / sin marcar BRITO, G.; SOARES DE LIMA, J.M.; DEL CAMPO, M.; LUZARDO, S.; CORREA, D.; MONTOSSI, F. The implementation of grading systems for beef carcass value differentiation: the Uruguayan experience. Issue Section: Feature Articles. Animal Frontiers. 2024, Volume 14, Issue 2, Pages 29-34. https://doi.org/10.1093/af/vfae004 -- OPEN ACCESS. Article history: Published online 16 April 2024. -- Correspondence: Gustavo Brito, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, INIA, Tacuarembó Research Station, C.P. 45000 Tacuarembó, Uruguay, gbrito@inia.org.uy -- Issue Section:...
Tipo: Artículos en Revistas Indexadas InternacionalesCirculación / Nivel : Internacional - --
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15.Imagen marcada / sin marcar LUZARDO, S.; DE SOUZA, G.; BRITO, G.; PERAZA, P.; NAVAJAS, E. Is residual feed intake associated to carcass and meat quality traits?. P61 [short paper-poster]. Session 3. Animal Welfare. 1a. ed. In: International Congress of Meat Science and Technology, 70th., "Responsible meat production"; Saulo da Luz e Silva, Marco Antonio Trindade (organizers). Foz do Iguaçu, PR, Brazil : Funpec Editora, 2024. pp.107-108. Corresponding author email: sluzardo@inia.org.uy -- Keynote Speakers, Session 3. Animal Welfare: Marcia del Campo Gigena (INIA Uruguay).
Tipo: Trabajos en Congresos/Conferencias
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16.Imagen marcada / sin marcar LUZARDO, S.; DE SOUZA, G.; BRITO, G.; PERAZA, P.; NAVAJAS, E. Residual feed intake in Hereford steers: is it associated with carcass and meat quality characteristics?. Research article. Meat and Muscle Biology, 2024, Volume 8, Issue 1, pp. 1-10, 18391. https://doi.org/10.22175/mmb.18391 -- OPEN ACCESS. Article history: Submitted 2 October 2024, Accepted 30 October 2024. -- Corresponding: sluzardo@inia.org.uy (Santiago Luzardo). -- License: This is an open access article distributed under the CC BY license....
Tipo: Artículos en Revistas Indexadas InternacionalesCirculación / Nivel : Internacional - --
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17.Imagen marcada / sin marcar BRITO, G.; DEL CAMPO, M.; LUZARDO, S.; DE SOUZA, G.; SOARES DE LIMA, J.M.; CORREA, D.; BORCA, A.; PEREIRA, I.; VILLALBA, V.; BARSANTI, N. Uruguayan beef quality audit-2022: a survey of carcass traits related to quality and value of catlle. P130. [short paper-poster]. Session 5. Muscle biology & Meat quality. In: International Congress of Meat Science and Technology, 70th., "Responsible meat production"; Saulo da Luz e Silva, Marco Antonio Trindade (organizers). Foz do Iguaçu, PR, Brazil : Funpec Editora, 2024. pp.195-196. Corresponding author email: gbrito@inia.org.uy -- Keynote Speakers, Session 5. Muscle biology & Meat quality: Tracy Scheffler (University of Florida, USA). -- Funding: This project was funded by INAC and INIA Uruguay.
Tipo: Trabajos en Congresos/Conferencias
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18.Imagen marcada / sin marcar CAZZULI, F.; DURANTE, M.; HIRIGOYEN, A.; SÁNCHEZ, J.; ROVIRA, P.J.; BERETTA, V.; SIMEONE, A.; JAURENA, M.; SAVIAN, J.V.; POPPI, D.; MONTOSSI, F.; LAGOMARSINO, X.; LUZARDO, S.; BRITO, G.; VELAZCO, J.I.; LATTANZI, F.; BREMM, C. Beef cattle grazing native grasslands may follow three different supplement response patterns. Grasses. 2023, Volume 2, Issue 3, pages 168-184. https://doi.org/10.3390/grasses2030014 --- OPEN ACCESS. Article history: Received 3 May 2023; Revised 1 July 2023; Accepted 13 July 2023; Published 7 August 2023. -- Academic Editor: Fabio Gresta. -- FUNDING: This research was funded by INIA Uruguay. -- LICENSE: This article is an open access...
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19.Imagen marcada / sin marcar CAZZULI, F.; DURANTE, M.; HIRIGOYEN, A.; SÁNCHEZ, J.; ROVIRA, P.J.; BERETTA, V.; SIMEONE, A.; JAURENA, M.; SAVIAN, J.V.; POPPI, D.; MONTOSSI, F.; LAGOMARSINO, X.; LUZARDO, S.; BRITO, G.; VELAZCO, J.I.; LATTANZI, F.; BREMM, C. Dinámica de la respuesta a la suplementación invernal de bovinos en crecimiento sobre campo natural. Producción animal. Revista INIA Uruguay, Diciembre 2023, no.75 p.12-16. (Revista INIA; 75). *Grados.día: es una forma de estimar la temperatura acumulada, como la sumatoria de la diferencia entre la temperatura promedio de cada día y una temperatura llamada "base", que en el caso de este estudio fue 0 °C. El día inicial de la...
Tipo: Artículos en Revistas Agropecuarias
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20.Imagen marcada / sin marcar MONTOSSI, F.; LUZARDO, S.; DE BARBIERI, I.; BLUMETTO, O.; CIGANDA, V.; DEL CAMPO, M.; JAURENA, M.; DEVINCENZI, T.; CARRASCO-LETELIER, L.; BRITO, G.; CIAPPESONI, G.; BANCHERO, G. O81. Livestock ruminant production systems and value chains contributing towards a more sustainable world: opportunities and challenges. [conference abstract]. Animal - science proceedings, July 2023, Volume 14, Issue 4, Pages 595-596. https://doi.org/10.1016/j.anscip.2023.04.082 -- OPEN ACCESS. Article history: Available online 4 August 2023, Version of Record 4 August 2023. -- Corresponding author: F. Montossi. fmontossi@inia.org.uy -- Part of special issue: 11th International Symposium on the Nutrition of Herbivores (ISNH...
Tipo: Artículos en Revistas Indexadas InternacionalesCirculación / Nivel : Internacional - --
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