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Registros recuperados : 15 | |
3. |  | MULETA, E.; ALECRIM, F.; SIMÓN, C.; MARIOTTA, J.; SANTANDER, D.; CIGANDA, V. AP 26. The effect of cattle urine on soil mineral nitrogen (NH4+ and NO3- ) and Nitrous oxide (N2O) emissions. [abstract]. [Efecto de la orina bovina sobre el nitrógeno mineral del suelo (NH4+ and NO3- ) y las emisiones de óxido nitroso (N2O)] [resumen]. Ambiente y Producción Animal. En: Congreso Argentino de Producción Animal Virtual, 45, 16 al 18 de noviembre 2022. p.355. (Revista Argentina de Producción Animal ; 42 Suplemento 1). Corresponding author: Ciganda, V.S. Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA, Uruguay). E-mail: vciganda@inia.org.uyBiblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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4. |  | SANTANDER, D.; CLARIGET, J.M.; BANCHERO, G.; SIMON, C.; MARIOTTA, J.; CIGANDA, V. Emisiones de metano de novillos Aberdeen Angus terminados con dietas forrajeras de calidad contrastante. In: AUPA, Proceedings del VII Congreso Uruguayo de Producción Animal. Sección Cambio Climático y Producción Sostenible (Climate Change Section), 14 y 15 diciembre 2021. Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, 29(Supl.1), p.79-81. (Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, Vol.29, Supl.1) Corresponding author: V. Ciganda, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, INIA -La Estanzuela, Ruta 50 km 11, Colonia (Uruguay)., mailto: vciganda@inia.org.uyBiblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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6. |  | MULETA, E.; SIMÓN, C.; ALECRIM, F.; SANTANDER, D.; MARIOTTA, J.; FARIÑA, S.; CIGANDA, V. Emisiones de óxido nitroso de la orina de ganado lechero y su relación con el contenido de nitrógeno ureico en la leche. Sustentabilidad. Revista INIA Uruguay, Setiembre 2022, no.70, p.30-34. (Revista INIA; 70).Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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8. |  | SANTANDER, D.; CLARIGET, J.M.; BANCHERO, G.; ALECRIM, F.; SIMÓN, C.; MARIOTTA, J.; GERE, J.; CIGANDA, V. Beef steers and enteric methane: reducing emissions by managing forage diet fiber content. Animals, 2023, Volume 13, Issue 7, article 1177. OPEN ACCESS. https://doi.org/10.3390/ani13071177 Article history: Received 17 February 2023, Revised 21 March 2023, Accepted 23 March 2023, Published 28 March 2023. -- Correspondence author: Ciganda, V.S.; Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria, Estación Experimental La...Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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9. |  | SANTANDER, D.; NURYE, M.; ALECRIM, F.; CLARIGET, J.M.; BANCHERO, G.; MARIOTTA, J.; SARAVIA, A.; CIGANDA, V. Aditivos en dietas forrajeras: desempeño productivo y ambiental de novillos en terminación. (AP 6). [Additives in forage diets: productive and environmental performance of finishing steers.]. [abstract]. Sección temática: Ambiente y Producción Animal. In: Congreso Argentino de Producción Animal, 47., "Ciencia y tecnología para escenarios desafiantes"; 25-27 setiembre 2024, Reconquista, Santa Fé (Argentina). p.383. (Revista Argentina de Producción Animal; vol.44, Suplemento 1)Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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10. |  | ALECRIM, F.; DEVINCENZI, T.; REYNO, R.; MEDEROS, A.; SIMÓN, C.; MARIOTTA, J.; SANTANDER, D.; LATTANZI, F.; IRIGOYEN, L.; CIGANDA, V. El uso de leguminosas forrajeras en mejoramientos de campo natural como estrategia de intensificación sostenible para la ganadería de carne: su implicancia en las emisiones entéricas de metano y en la eficiencia de la utilización del nitrógeno. Sustentabilidad. Revista INIA Uruguay, Marzo 2024, no.76, p.51-55. (Revista INIA; 76).Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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11. |  | ALECRIM, F.; SIMÓN, C.; SANTANDER, D.; MARIOTTA, J.; MULETA, E.; MARCHELLI, J.P.; LATTANZI, F.; NÓBREGA, G.N.; RODRIGUES, R.A.R.; CIGANDA, V. AP 27. Nitrogen in beef cattle excreta as affected by the inclusion of high tannins legume on native grasslands. [abstract]. [Nitrógeno en excretas de ganado de carne afectados por la inclusión de leguminosas con alto contenido de taninos en NG]. [resumen]. En: Congreso Argentino de Producción Animal Virtual, 45, 16 al 18 de noviembre 2022. p.356. (Revista Argentina de Producción Animal ; 42 Suplemento 1). Corresponding author: Ciganda, V.S. Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA, Uruguay). E-mail: vciganda@inia.org.uyBiblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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12. |  | ALECRIM, F.; SIMÓN, C.; MARIOTTA, J.; SANTANDER, D.; MULETA, E.; MARCHELLI, J.P.; LATTANZI, F.; ALVES, B.J.R.; NÓBREGA, G.N.; CIGANDA, V. AP 28. Can the inclusion of high tannin forage legumes in native grasslands modify the N2O emissions from cattle urine?. [abstract]. [Estudio de mitigación de emisiones de N2O de orina bovina en campo natural]. [resumen] Ambiente y Producción Animal. En: Congreso Argentino de Producción Animal Virtual, 45, 16 al 18 de noviembre 2022. p.357. (Revista Argentina de Producción Animal ; 42 Suplemento 1). Corresponding author: Ciganda, V.S. Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA, Uruguay). E-mail: vciganda@inia.org.uyBiblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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13. |  | ALECRIM, F.; DEVINCENZI, T.; REYNO, R.; MEDEROS, A.; SIMÓN, C.; MARIOTTA, J.; LATTANZI, F.; NÓBREGA, G. N.; SANTANDER, D.; GERE, J. I.; IRIGOYEN, L.; CIGANDA, V. Addition of tannin-containing legumes to native grasslands: effects on enteric methane emissions, nitrogen losses and animal performance of beef cattle. Sustainability (Switzerland), 2024, Volume 16, Issue 20, 9135. https://doi.org/10.3390/su16209135 -- OPEN ACCESS. Article history: Submission received 19 August 2024, Revised 8 October 2024, Accepted 17 October 2024, Published 21 October 2024. -- Correspondence: Ciganda, V.S.; Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Montevideo,...Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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14. |  | ALECRIM, F.; SIMÓN, C.; MARIOTTA, J.; SANTANDER, D.; MULETA, E.; LATTANZI, F.; ALVES, B.J.R.; MARCHELLI, J.P.; CIGANDA, V. Leguminosas forrajeras con taninos: promisorio potencial de mitigación de emisiones de gases de efecto invernadero en mejoramientos de campo natural. Sustentabilidad. Revista INIA Uruguay, Junio 2022, no.69, p.33-37. (Revista INIA; 69).Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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15. |  | FERNANDEZ-TURREN, G.; REPETTO, J.; VELIZ, P.; MONTINI, J.; BIGOT, J.; FONTES, D.; SIMÓN, C.; MARIOTTA, J.; CIGANDA, V.; CAJARVILLE, C. Replacement of total mixed ration with fresh alfalfa on productive performance, nutrient utilization, ruminal environment, and methane emissions of dairy cows. (Session 47, Theatre 11). Session 47. Nutrition management to reduce methane emission and environmental impact, Part 2. Theatre Session 47. Conference Proceedings. In: Annual Meeting of the European Federation of Animal Science (EAAP), 75., Florence, Italy, 1st-5th September, 2024. Book of Abstracts, No.34: pp. 569. Conference website: https://eaap2024.org/Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
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Registros recuperados : 15 | |
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 | Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha actual : |
03/12/2019 |
Actualizado : |
01/06/2020 |
Tipo de producción científica : |
Capítulo en Libro Técnico-Científico |
Autor : |
LADO, J.; ZACARÍAS, J.; RODRIGO, M.J.; ZACARÍAS, L. |
Afiliación : |
JOANNA LADO LINDNER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JAIME ZACARIAS, Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos, Consejo Superior de Investigaciones Científicas (IATA-CSIC), Spain; MARÍA JESÚS RODRIGO, Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos, Consejo Superior de Investigaciones Científicas (IATA-CSIC), Spain; LORENZO ZACARÍAS, Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos, Consejo Superior de Investigaciones Científicas (IATA-CSIC), Spain. |
Título : |
Visualization of carotenoid-storage structures in fruits by transmission electron microscopy. |
Fecha de publicación : |
2020 |
Fuente / Imprenta : |
In: Rodríguez-Concepción M., Welsch R. (eds). Plant and Food Carotenoids. Methods in Molecular Biology, 2020, vol 2083. Pages 235-244. DOI: https://doi.org/10.1007/978-1-4939-9952-1_18 |
ISBN : |
978-1-4939-9951-4 (print) / 978-1-4939-9952-1 (e-book) |
ISSN : |
1064-3745 (print) / 1940-6029 (electronic) |
DOI : |
10.1007/978-1-4939-9952-1_18 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: First Online: 20 November 2019. |
Contenido : |
ABSTRACT.
Plastids are cell organelles that, beside other functions, have the capability to store carotenoids in specialized structures, which may vary among the different plant species, tissues or according to the carotenoid complement. Fruits are an important source of carotenoids, and during ripening, chloroplasts differentiate into chromoplasts that are able to accumulate large amounts of carotenoids, rendering then the characteristic fruit coloration. Whereas lycopene or β-carotene may accumulate as crystal in the chromoplasts of some fruit, other xanthophyll-accumulating fruits differentiate plastoglobuli as a preferred system to enhance carotenoids stability and storage. Visualization of plastid ultrastructure and their transformation during ripening or in fruit of contrasting coloration are fundamental objectives within carotenoids research in fruits. Therefore, in this chapter, we describe a protocol for the visualization and analysis of plastid ultrastructure by transmission electron microscopy (TEM), specially designed and adapted to fruit tissues.
© Springer Science+Business Media |
Palabras claves : |
CAROTENOIDS; Chloroplast; Chromoplast; CITRUS FRUITS; Plastids; Plastoglobuli; Transmission electron microscopy. |
Thesagro : |
CITRUS. |
Asunto categoría : |
-- |
Marc : |
LEADER 02141naa a2200289 a 4500 001 1060494 005 2020-06-01 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1064-3745 (print) / 1940-6029 (electronic) 024 7 $a10.1007/978-1-4939-9952-1_18$2DOI 100 1 $aLADO, J. 245 $aVisualization of carotenoid-storage structures in fruits by transmission electron microscopy.$h[electronic resource] 260 $c2020 500 $aArticle history: First Online: 20 November 2019. 520 $aABSTRACT. Plastids are cell organelles that, beside other functions, have the capability to store carotenoids in specialized structures, which may vary among the different plant species, tissues or according to the carotenoid complement. Fruits are an important source of carotenoids, and during ripening, chloroplasts differentiate into chromoplasts that are able to accumulate large amounts of carotenoids, rendering then the characteristic fruit coloration. Whereas lycopene or β-carotene may accumulate as crystal in the chromoplasts of some fruit, other xanthophyll-accumulating fruits differentiate plastoglobuli as a preferred system to enhance carotenoids stability and storage. Visualization of plastid ultrastructure and their transformation during ripening or in fruit of contrasting coloration are fundamental objectives within carotenoids research in fruits. Therefore, in this chapter, we describe a protocol for the visualization and analysis of plastid ultrastructure by transmission electron microscopy (TEM), specially designed and adapted to fruit tissues. © Springer Science+Business Media 650 $aCITRUS 653 $aCAROTENOIDS 653 $aChloroplast 653 $aChromoplast 653 $aCITRUS FRUITS 653 $aPlastids 653 $aPlastoglobuli 653 $aTransmission electron microscopy 700 1 $aZACARÍAS, J. 700 1 $aRODRIGO, M.J. 700 1 $aZACARÍAS, L. 773 $tIn: Rodríguez-Concepción M., Welsch R. (eds). Plant and Food Carotenoids. Methods in Molecular Biology, 2020, vol 2083. Pages 235-244. DOI: https://doi.org/10.1007/978-1-4939-9952-1_18
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