|
|
Registros recuperados : 1 | |
1. |  | COLOMBATTI OLIVIERI, M. A.; FRESIA, P.; GRAÑA, M.; CUERDA, M.X.; NAGEL, A.; ALVARADO PINEDO, F.; ROMANO, M. I.; CAIMI, K.; BERNÁ, L.; SANTANGELO, M. P. Genomic comparison of two strains of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis with contrasting pathogenic phenotype. Letter. Tuberculosis, 2023, volume 138, article 102299. doi: https://doi.org/10.1016/j.tube.2022.102299 Article history: Received 30 September 2022; Received in revised form 28 November 2022; Accepted 19 December 2022; Available online 21 December 2022. -- Correspondence authors: Berná, L.; Unidad de Biología Molecular, Institut Pasteur de...Biblioteca(s): INIA Las Brujas. |
|    |
Registros recuperados : 1 | |
|
|
 | Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy. |
Registro completo
|
Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha actual : |
02/12/2024 |
Actualizado : |
02/12/2024 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
Internacional - -- |
Autor : |
BARBEITO, J.; MASTROGIOVANNI, M.; GARCÍA-ROCHE, M.; MENDOZA, A.; RUBBO, H.; CARRIQUIRY, M.; TROSTCHANSKY, A. |
Afiliación : |
JOAQUÍN BARBEITO, Centro de Investigaciones Biomédicas (CEINBIO), Facultad de Medicina, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; MAURICIO MASTROGIOVANNI, Centro de Investigaciones Biomédicas (CEINBIO), Facultad de Medicina, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; Departamento de Bioquímica, Facultad de Medicina, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; MERCEDES GARCÍA-ROCHE, Facultad de Agronomía, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; ALEJANDRO FRANCISCO MENDOZA AGUIAR, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; HOMERO RUBBO, Centro de Investigaciones Biomédicas (CEINBIO), Facultad de Medicina, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; Departamento de Bioquímica, Facultad de Medicina, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; MARIANA CARRIQUIRY, Facultad de Agronomía, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; ANDRÉS TROSTCHANSKY, Centro de Investigaciones Biomédicas (CEINBIO), Facultad de Medicina, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; Departamento de Bioquímica, Facultad de Medicina, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay. |
Título : |
Bovine milk as a source of nitro-conjugated linoleic acid. |
Complemento del título : |
Research article. |
Fecha de publicación : |
2024 |
Fuente / Imprenta : |
International Journal of Dairy Technology, 2024. https://doi.org/10.1111/1471-0307.13155 |
ISSN : |
1364-727X |
DOI : |
10.1111/1471-0307.13155 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Version of Record online 11 November 2024. -- Corresponding: Trostchansky, A.; Centro de Investigaciones Biomédicas (CEINBIO), Facultad de Medicina, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; email:trocha@fmed.edu.uy -- Funding: Agencia Nacional de Investigación e Innovación. Grant Number: FSA_1_2018_1_152220; Comisión Sectorial de Investigación Científica. Grant Number: Grupos 536;
Programa de Desarrollo de las Ciencias Básicas. -- Publisher: John Wiley and Sons Inc. |
Contenido : |
ABSTRACT.- Nitrated fatty acids (NO2-FAs), specifically nitroalkenes, are gaining recognition for their anti-inflammatory and therapeutic properties. Bovine milk, a major dietary component, may serve as a significant source of these bioactive molecules, complementing its established nutritional profile. This study examined nitroalkene's presence in milk from different bovine strains and lactation stages. NO2-conjugated linoleic acid (NO2-cLA) was detected at concentrations up to 5 uM, comprising 2.7% of total cLA. The concentration of NO2-cLA varied slightly with the Holstein strain and lactation stage, with its free form predominantly observed, suggesting limited triglyceride incorporation. Further research into NO2-cLA's biological significance in milk is required. © 2024 Society of Dairy Technology. |
Palabras claves : |
Conjugated linoleic acid; Electrophilic; Mass spectrometry; Milk; Nitration; Nitro-conjugated linoleic acid; SISTEMA LECHERO - INIA. |
Asunto categoría : |
L01 Ganadería |
Marc : |
LEADER 02223naa a2200313 a 4500 001 1064967 005 2024-12-02 008 2024 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1364-727X 024 7 $a10.1111/1471-0307.13155$2DOI 100 1 $aBARBEITO, J. 245 $aBovine milk as a source of nitro-conjugated linoleic acid.$h[electronic resource] 260 $c2024 500 $aArticle history: Version of Record online 11 November 2024. -- Corresponding: Trostchansky, A.; Centro de Investigaciones Biomédicas (CEINBIO), Facultad de Medicina, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; email:trocha@fmed.edu.uy -- Funding: Agencia Nacional de Investigación e Innovación. Grant Number: FSA_1_2018_1_152220; Comisión Sectorial de Investigación Científica. Grant Number: Grupos 536; Programa de Desarrollo de las Ciencias Básicas. -- Publisher: John Wiley and Sons Inc. 520 $aABSTRACT.- Nitrated fatty acids (NO2-FAs), specifically nitroalkenes, are gaining recognition for their anti-inflammatory and therapeutic properties. Bovine milk, a major dietary component, may serve as a significant source of these bioactive molecules, complementing its established nutritional profile. This study examined nitroalkene's presence in milk from different bovine strains and lactation stages. NO2-conjugated linoleic acid (NO2-cLA) was detected at concentrations up to 5 uM, comprising 2.7% of total cLA. The concentration of NO2-cLA varied slightly with the Holstein strain and lactation stage, with its free form predominantly observed, suggesting limited triglyceride incorporation. Further research into NO2-cLA's biological significance in milk is required. © 2024 Society of Dairy Technology. 653 $aConjugated linoleic acid 653 $aElectrophilic 653 $aMass spectrometry 653 $aMilk 653 $aNitration 653 $aNitro-conjugated linoleic acid 653 $aSISTEMA LECHERO - INIA 700 1 $aMASTROGIOVANNI, M. 700 1 $aGARCÍA-ROCHE, M. 700 1 $aMENDOZA, A. 700 1 $aRUBBO, H. 700 1 $aCARRIQUIRY, M. 700 1 $aTROSTCHANSKY, A. 773 $tInternational Journal of Dairy Technology, 2024. https://doi.org/10.1111/1471-0307.13155
Descargar
Esconder MarcPresentar Marc Completo |
Registro original : |
INIA Las Brujas (LB) |
|
Biblioteca
|
Identificación
|
Origen
|
Tipo / Formato
|
Clasificación
|
Cutter
|
Registro
|
Volumen
|
Estado
|
Volver
|
Expresión de búsqueda válido. Check! |
|
|