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1.Imagen marcada / sin marcar COLOMBATTI OLIVIERI, M. A.; FRESIA, P.; GRAÑA, M.; CUERDA, M.X.; NAGEL, A.; ALVARADO PINEDO, F.; ROMANO, M. I.; CAIMI, K.; BERNÁ, L.; SANTANGELO, M. P. Genomic comparison of two strains of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis with contrasting pathogenic phenotype. Letter. Tuberculosis, 2023, volume 138, article 102299. doi: https://doi.org/10.1016/j.tube.2022.102299 Article history: Received 30 September 2022; Received in revised form 28 November 2022; Accepted 19 December 2022; Available online 21 December 2022. -- Correspondence authors: Berná, L.; Unidad de Biología Molecular, Institut Pasteur de...
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  02/12/2024
Actualizado :  02/12/2024
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  BARBEITO, J.; MASTROGIOVANNI, M.; GARCÍA-ROCHE, M.; MENDOZA, A.; RUBBO, H.; CARRIQUIRY, M.; TROSTCHANSKY, A.
Afiliación :  JOAQUÍN BARBEITO, Centro de Investigaciones Biomédicas (CEINBIO), Facultad de Medicina, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; MAURICIO MASTROGIOVANNI, Centro de Investigaciones Biomédicas (CEINBIO), Facultad de Medicina, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; Departamento de Bioquímica, Facultad de Medicina, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; MERCEDES GARCÍA-ROCHE, Facultad de Agronomía, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; ALEJANDRO FRANCISCO MENDOZA AGUIAR, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; HOMERO RUBBO, Centro de Investigaciones Biomédicas (CEINBIO), Facultad de Medicina, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; Departamento de Bioquímica, Facultad de Medicina, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; MARIANA CARRIQUIRY, Facultad de Agronomía, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; ANDRÉS TROSTCHANSKY, Centro de Investigaciones Biomédicas (CEINBIO), Facultad de Medicina, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; Departamento de Bioquímica, Facultad de Medicina, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay.
Título :  Bovine milk as a source of nitro-conjugated linoleic acid.
Complemento del título :  Research article.
Fecha de publicación :  2024
Fuente / Imprenta :  International Journal of Dairy Technology, 2024. https://doi.org/10.1111/1471-0307.13155
ISSN :  1364-727X
DOI :  10.1111/1471-0307.13155
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Version of Record online 11 November 2024. -- Corresponding: Trostchansky, A.; Centro de Investigaciones Biomédicas (CEINBIO), Facultad de Medicina, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; email:trocha@fmed.edu.uy -- Funding: Agencia Nacional de Investigación e Innovación. Grant Number: FSA_1_2018_1_152220; Comisión Sectorial de Investigación Científica. Grant Number: Grupos 536; Programa de Desarrollo de las Ciencias Básicas. -- Publisher: John Wiley and Sons Inc.
Contenido :  ABSTRACT.- Nitrated fatty acids (NO2-FAs), specifically nitroalkenes, are gaining recognition for their anti-inflammatory and therapeutic properties. Bovine milk, a major dietary component, may serve as a significant source of these bioactive molecules, complementing its established nutritional profile. This study examined nitroalkene's presence in milk from different bovine strains and lactation stages. NO2-conjugated linoleic acid (NO2-cLA) was detected at concentrations up to 5 uM, comprising 2.7% of total cLA. The concentration of NO2-cLA varied slightly with the Holstein strain and lactation stage, with its free form predominantly observed, suggesting limited triglyceride incorporation. Further research into NO2-cLA's biological significance in milk is required. © 2024 Society of Dairy Technology.
Palabras claves :  Conjugated linoleic acid; Electrophilic; Mass spectrometry; Milk; Nitration; Nitro-conjugated linoleic acid; SISTEMA LECHERO - INIA.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB104313 - 1PXIAP - DDInt. Jr. of Dairy Technology/2025
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